Robert Pelleboer, lijsttrekker CDA
Robert Pelleboer, lijsttrekker CDA Annette Stolk-de Vries

Robert Pelleboer, lijsttrekker CDA

16 februari 2022 om 11:11 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

HOUTEN Robert Pelleboer (36) is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor het CDA. Sinds 2006 woont hij samen met zijn vriend in Houten. Sindsdien is hij gemeenteraadslid voor het CDA. Pelleboer werkt als adviseur bij stichting MedMij. In deze functie zorgt hij ervoor dat medische gegevens van patiënten in een veilige, zelf gekozen, persoonlijke gezondheidsomgeving kunnen worden uitgewisseld. 

Annette Stolk – de Vries 

WONEN Het CDA wil graag meer Houten bouwen, dat wil zeggen meer op de Houtense manier. Pelleboer: ,,Het is belangrijk dat inwoners zich herkennen in wat we gaan bouwen. De bouwhoogte moet passen bij de woonomgeving, niet te hoog en met veel groen in de wijken. Daarbij moet betaalbaarheid en de menselijke maat voorop staan.” Er is veel behoefte aan woningen voor starters en jongeren. Het CDA wil inzetten op slimme woonvormen. Pelleboer: ,,Er bestaan interessante woonvormen, waarbij je als starter een betaalbare woning kunt kopen. We willen op zoek naar constructies zodat woningzoekenden een eerste koopwoning kunnen financieren.” Het CDA ziet vooral mogelijkheden om in Houten-Oost te bouwen. ,,Noordwest is lastig te ontwikkelen en te dicht bij de snelweg. In oost liggen mogelijkheden om op een creatieve manier te bouwen, waarbij we op zoek moeten naar plannen die kunnen rekenen op een breed draagvlak binnen de samenleving. We willen als CDA graag de partij zijn die tegen polarisatie en individualisering ingaat. We willen op zoek naar de verbinding en de nuancering waarbij het grote maatschappelijke belang voorop staat.”

We willen als CDA graag de partij zijn die tegen polarisatie en individualisering ingaat

JEUGD/WELZIJN Pelleboer is trots op de manier waarop het jongerenwerk is geregeld. ,,We moeten ervoor zorgen dat dit zo blijft. Jongerencentrum Enter is zo’n leuke bruisende plek, waar heel veel jongeren hun plek kunnen vinden om uit te gaan. Enter verdient om die reden een goede opknapbeurt. Houten kent zoveel enthousiaste jongerenwerkers en een geweldige welzijnsorganisatie zoals van Houten&co. We moeten dit belangrijke werk blijven stimuleren en ervoor zorgen dat ze dit fantastische werk kunnen blijven doen.”

DUURZAAMHEID Als het gaat om duurzaamheid ziet het CDA veel in het oppakken van lokale coöperatieve projecten. Pelleboer: ,,We zien het als onze dure plicht om Houten en de wereld door te geven aan volgende generaties. We vinden het belangrijk dat opbrengsten terugvloeien naar de inwoners. Op die manier zorgen we voor een beweging van onderop en creëer je veel meer draagvlak en wordt de energietransitie van ons allemaal.” Als voorbeeld van een lokale coöperatie noemt Pelleboer Energierijk Houten. ,,Vrijwilligers helpen inwoners bij het verduurzamen van hun huis. Het CDA streeft ernaar om alle inwoners van Houten een gratis adviesgesprek aan te beiden voor het verduurzamen van hun huis. Daarnaast willen we ook inzetten op het besparen van energie. Op dat gebied is er nog zoveel te winnen en de ideeën liggen voor het oprapen.” 

SPORT/CULTUUR Pelleboer noemt sport de ruggengraat van de samenleving. ,,Sportverenigingen draaien op vrijwilligers. Die willen we graag ondersteunen en dat vraagt om maatwerk. Dat kan door financiële ondersteuning, maar kan ook door bijvoorbeeld slimme combinaties te maken tussen sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen.” Het CDA is bereid topsport te faciliteren. Pelleboer: ,,Nog leuker vind ik het als Houten een echte sportgemeente wordt, waar zoveel mogelijk mensen aan mee kunnen doen en wat dat betreft aan de ‘top’ staan. Sporten is gezond en zorgt voor verbinding. Net zoals cultuur, dat zorgt ook voor verbinding en zet mensen aan tot nadenken. We kennen in Houten vele culturele evenementen, zoals bijvoorbeeld Gluren bij de Buren of de Cultuurnacht. Dat soort leuke evenementen moeten we langjarig blijven ondersteunen.”

advertentie
advertentie