Gemeentehuis Houten
Gemeentehuis Houten TS

Politieke partijen in Houten nemen afstand van bedreiging aan adres van burgemeester Isabella

11 april 2024 om 12:33 Politiek Opvang asielzoekers Houten

HOUTEN Naar aanleiding van de bedreiging aan het adres van burgemeester Gilbert Isabella zijn de politieke partijen in de gemeenteraad van Houten met een gezamenlijk statement gekomen. Hierin spreken zijn hun afkeuring uit over elke mogelijk bedreiging die is of wordt geuit. Ook geven zij in het statement helderheid over het proces rond de besluitvorming en eindverantwoordelijkheid ten aanzien van de Houten Hub.

Annette Stolk – de Vries

De volledige tekst van het statement luidt als volgt:

,,Naar aanleiding van de bedreiging aan het adres van burgemeester Isabella spreken de gemeenteraadsfracties in Houten hun afkeuring uit over elke mogelijke bedreiging die is of wordt geuit tegen wie dan ook, zeker ook tegen politieke ambtsdragers. Verschillen van mening kunnen en mogen altijd bestaan, maar het debat dient altijd gevoerd te worden met wederzijds respect en met eerbiediging voor elkaars persoonlijke levenssfeer.”

De gemeenteraad is zich er terdege van bewust dat de besluitvorming over de Houten Hub zowel voor- als tegenstanders bezig houdt. De gemeenteraad en het college streven naar zorgvuldige besluitvorming over de Houten Hub. Het staat alle inwoners van Houten vrij om hun mening onder de aandacht te brengen. Het college van B&W doet voorstellen aan de gemeenteraad en de gemeenteraad besluit, ook over de Houten Hub. Het is de gemeenteraad die de eindverantwoordelijkheid heeft als hoogste orgaan in de gemeente. De fractievoorzitters vinden het belangrijk om deze helderheid in het proces te benadrukken.”

Gisteren werd bekend dat een lid van de bewonerscommissie die al maandenlang strijdt tegen de komst van de Houten-Hub in Houten-Oost in een telefoongesprek met wethouder Daan Vermeulen (VVD) heeft gezegd dat ,,de burgemeester maar een kogel door zijn kop moet krijgen.” Woensdagochtend 10 april werd deze man van zijn bed gelicht en gearresteerd, om aan het eind van de middag weer te worden vrijgelaten. De man zal zich op een later tijdstip voor de politierechter moeten verantwoorden.

advertentie
advertentie