Gemeentehuis Houten
Gemeentehuis Houten TS

Bewonerscommissie Houten Oost zegt vertrouwen in burgemeester Isabella op

9 april 2024 om 15:28 Politiek Opvang asielzoekers Houten

HOUTEN De Bewonerscommissie Houten Oost wil dat de burgemeester zich terugtrekt van het dossier over de opvang van asielzoekers in de Houten Hub omdat hij partijdig zou zijn. Als hij dat niet doet, spannen ze een kort geding aan. 

Burgemeester Isabella zei eerder, volgens de bewoners, dat de kans dat de Houten Hub er komt, volgens hem ‘100% is’.  De bewoners vinden dat de burgemeester door deze uitlatingen geen deel uit kan maken van een onpartijdige besluitvorming over dit onderwerp. Ze vinden dat hij met deze uitspraak het proces beïnvloedt. De gemeenteraad moet de komende tijd een besluit nemen over de plannen. 

De bewoners eisen dat :,,De burgemeester zich zal onttrekken (van enige besluitvorming) van het dossier Houten Hub 

Een onafhankelijke derde zal waarnemen en rapporteren dat de besluitvorming zorgvuldig voorbereid zal worden met inachtneming van de rechtsbescherming van ons belanghebbenden

De burgemeester zich verder weerhoudt om uitspraken te doen waarmee de schijn wordt gewekt dat hij zelfstandig een besluit kan nemen over Houten Hub en/of zijn persoonlijke en door zijn ambtsgewicht sturende voorkeuren uitspreekt over dit plan, zodat de onafhankelijkheid van zijn ambt wordt gewaarborgd.”

Voor woensdag 10 april 17 uur moet voor de bewonerscommissie duidelijk zijn dat de burgemeester hun eisen inwilligt, anders volgt er een spoedprocedure bij de rechter. 

advertentie
advertentie