Sven Ratzke.
Sven Ratzke. Hanneke Wetzer

In Aan de Slinger: Venus & Mars

15 maart 2023 om 19:30 Podiumkunsten

HOUTEN In Venus & Mars duikt Sven Ratzke in zijn eigen catalogus van de mooiste songs van de afgelopen eeuw. Songs over het grote verlangen, waar iedereen een herinnering aan heeft. 

Op deze avond verschijnen ze in compleet nieuw licht, samen met een virtuoos aan de vleugel, uitgekleed tot hun essentie. ,,Het is mijn persoonlijke liefde voor de nummers die in andere voorstellingen geen plek konden krijgen” zegt Sven Ratzke over zijn voorstelling. ,,Ik maak altijd voorstellingen rondom een artiest of een thema en er blijven altijd van die prachtige dingen liggen”. In Venus & Mars komen deze nummers zeker aan bod. ,Ik ben altijd op zoek naar muziek die mij raakt, maar waar ik ook een interpretatie aan kan geven, zonder het origineel uit het oog te verliezen.” Tijdens zijn optredens valt er ook een hoop te leren: ,,Ik probeer een soort droomwereld in te duiken die altijd met veel historische dingen te maken heeft. Je leert dus ook nog wat.” De voorstelling Venus & Mars van Sven Ratzke is op vrijdag 17 maart te zien.

Try (H)outen

Zin in een avond vol humor en flink lachen? Dan is Try (H)outen de ideale voorstelling om naartoe te gaan. In de Kleine Zaal van Aan de Slinger testen talentvolle nieuwkomers hier hun materiaal op een groter podium. Comedians Peter Kluppels, Tirza Gehring en Paulien Knol. Er is ook nog een Houtens tintje verbonden aan deze voorstelling: Houtenaar Hans Gommer is de vaste MC van Try (H)outen. Er zijn al twee edities van Try (H)outen geweest. Zaterdag 18 maart is de laatste editie van dit seizoen te zien.

Films in de Kleine Zaal

Afgelopen maandag vond de 95ste editie van de Oscar-uitreiking plaats. Een van de grootste kanshebbers was The Fabelmans. De film van Steven Spielberg maakte maar liefst kans op zeven Oscars! Beste Film, Beste Actrice, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Originele Scenario, Beste Originele Muziek en Beste Production design. Dat is een behoorlijk aantal. Laat deze nou net op het programma staan bij Aan de Slinger. The Fabelmans is te zien op vrijdag 17 en zondag 19 maart. Ook te zien: The Whale, op donderdag 16 maart. Women Talking, op dinsdag 21 en dinsdag 28 maart. The Banshees of Inisherin, donderdag 23 maart. Aftersun, vrijdag 24 en zondag 26 maart.

Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl

Winactie

Win twee kaarten voor Women Talking op dinsdag 21 maart om 19.45 uur. Mail voor maandag 20 maart naar houtensnieuws@bdu.nl met ‘Woman Talking’ in het onderwerpveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie