The Fabelmans, van regisseur Steven Spielberg.
The Fabelmans, van regisseur Steven Spielberg. AdS

Kijk je ogen uit tijdens Februari Filmmaand

29 januari 2023 om 16:00 Film

HOUTEN Februari staat bij Aan de Slinger in het teken van de Februari Filmmaand. Een maand met knallers van films, Oscarkanshebbers, een FilmQuiz, lekkere hapjes, documentaires en een filmcursus.

Dit jaar worden de Oscars zondag 12 maart uitgereikt. Bij Aan de Slinger staan veel Oscargenomineerde films ook op het programma: Babylon, The Banshees of Inisherin, Triangle of Sadness, Living, De Gelaarsde Kat en The Fabelmans. De laatste film is toegevoegd aan het filmprogramma. The Fabelmans is voor maar liefst zeven Oscars genomineerd, waaronder voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Actrice.

FILMQUIZ

Zaterdagavond 4 februari presenteren Captain’s Table Peter Jongerius en Alfred Venema de FilmQuiz - de Oscareditie. Pubquizvragen over de Oscars, filmgenres, filmsterren en filmklassiekers. Stel een team samen met geïnteresseerde vrienden, buren en/of kennissen en doe mee. Aan het einde van de avond wacht eeuwige roem en een leuke prijs voor het winnende team.

FILMCURSUS

Filmmuziek en -geluid worden ondergewaardeerd, vindt Volkskrant-filmjournalist, componist en pianist Kevin Toma. Muziek en geluid worden vaak als een aanvulling gezien, terwijl ze een wezenlijk onderdeel van de film zijn en het ritme en de emotionele zeggingskracht sterk beïnvloeden. Hoe anders zouden beelden werken als er geen geluid bij zat of als de componist voor net iets andere muziek had gekozen? De Filmcursus vindt donderdag 9 en donderdag 23 februari om 19.30 uur plaats. Beide avonden hebben een eigen invulling en zijn los van elkaar bij te wonen. Tickets kosten € 11,50 per stuk.

BIJBOEKINGEN

Wegens succes wordt de film Le Otto Montagne (naar de gelijknamige bestseller De Acht Bergen van Paolo Cognetti) twee keer vertoond. De film van dinsdag 7 februari is uitverkocht. Woensdag 15 februari is de film om 19.45 uur nogmaals te zien. De grote Oscarkanshebber The Fabelmans is bijgeboekt op dinsdag 14 februari om 19.45 uur.

Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie