Tribute aan TOTO.
Tribute aan TOTO. (C)

Tributeband Touch of TOTO in Aan de Slinger

1 maart 2023 om 16:35 Podiumkunsten

HOUTEN ‘I bless the rain is down in Africa’ en ook in Aan de Slinger. Althans, geen regen maar wel muziek. In dit geval gaat het om de tributeband Touch of TOTO met de voorstelling #1 TOTO Tribute.

Africa, Pamela, Rosanna, Stop Loving You en Hold the Line. Het is maar een handvol van de vele nummers die in de jaren zeventig en tachtig door TOTO de hitparades in werden geslingerd. TOTO, een band met een heel eigen geluid, met grote beheersing van instrumenten en stemmen. Niet zo verwonderlijk, de leden hadden hun sporen verdiend als studiomuzikanten voor ze hun eigen band vormden. Een béétje legendarische popgroep uit het verleden heeft de laatste jaren een tributeband, vaak een Nederlandse, die de originele nummers tot in de puntjes verzorgd naspeelt. Steve Porcaro, de toetsenist van de échte TOTO zag en hoorde ze: ‘I want you to go and check it out!’. En dat zegt heel wat. vrijdag 10 maart is de band Touch of TOTO te bewonderen in de Theaterzaal van Aan de Slinger.

VERBORGEN SCHATTEN 

Woensdagavond 8 maart staat in het teken van een museum voor Houten. De Houtense Cultuurtafel organiseert het cultuurfeest: Verborgen Schatten. De avond wordt geopend door wethouder cultureel erfgoed Wouter van den Berg, wethouder voor Kunst & Cultuur, Ria Frowijn, is deze avond ook aanwezig. Otto Wttewaal is namens de Historische Kring Tussen Rijn en Lek de gastheer. In Houten wordt al langer nagedacht over een museum, in steen of in andere vorm. Houten heeft meer cultureel erfgoed en verborgen schatten dan menigeen weet. De eerste helft van de avond staat in het teken van wat er allemaal te zien en te horen is in Houten. De tweede helft bestaat uit verschillende workshops en met elkaar in gesprek gaan, ideeën spuien. Dansers van Balletschool Helen Wilson danst iedereen terug in de tijd met een korte geschiedenis van klassiek ballet, met aandacht voor een aantal museumstukken. Een inspirerend cultuurfeest van de Houtense Cultuurtafel. Iedereen is welkom vanaf 18.45 uur. Gratis kaarten zijn beschikbaar via www.aandeslinger.nl en op de avond zelf aan de kassa.

FILMS 

De boekverfilming van De Acht Bergen van Paolo Cognetti Le Otto Montagne is te zien op woensdag 1, donderdag 2 en woensdag 8 maart. De documentaire over Leonard Cohen en zijn bekendste en meest gecoverde song: Hallelujah: A Journey, A Song draait op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart.

Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl

WINACTIE

Win twee kaarten voor de film Le Otto Montagne op woensdag 8 maart om 19.45 uur in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Stuur een mail met ‘Otto’ in het onderwerpveld vóór dinsdag 7 maart naar houtensnieuws@bdu.nl  

advertentie
advertentie