Johannes de Parkiet, van De Grote Haay.
Johannes de Parkiet, van De Grote Haay. Sander Mulkens

Festival Lente-Uitjes in Aan de Slinger

22 februari 2023 om 09:00 Podiumkunsten

HOUTEN In de voorjaarsvakantie presenteert Aan de Slinger het Festival Lente-Uitjes. De week van maandag 27 februari tot en met donderdag 2 maart staat in het teken van Jeugdtheater, film en workshops. Maandag 27 februari staan Honey Eavis en Frontaal Theaterbureau met Tuimel & Bounce in Aan de Slinger, speciaal voor bezoekers vanaf 3 jaar. Van deze speelse theater- en dansvoorstelling van choreograaf Honey Eavis spat de liefde voor de hiphopcultuur af. De dansers en spelers tuimelen, stuiteren, ontdekken en groeien.

Catharina ten Berg van de tekenpraktijk De bron van kleur geeft dinsdag 28 februari van 13.00 tot 14.00 uur een kunstworkshop speciaal voor kinderen van 6+. Aansluitend aan de workshop draait de film De Gelaarsde Kat 2 (6+) om 14.00 uur. De dappere, vogelvrije Gelaarsde Kat komt erachter dat zijn passie voor gevaar en zijn minachting voor veiligheid hun tol hebben geëist. Hoewel hij zelf de tel is kwijtgeraakt, blijkt hij acht van zijn negen levens te hebben verspeeld. Om die levens terug te krijgen begint hij aan zijn grootste avontuur tot nu toe.

THEATERWORKSHOP

Woensdagmiddag 1 maart van 13.15 tot 14.15 uur wordt er een theaterworkshop gegeven door de Jeugdtheaterschool van Aan de Slinger. Tijdens de workshop leren kinderen van 6 tot en met 8 jaar op een speelse manier theaterspelen. Ervaring is niet nodig, zin om lekker te spelen wel! Ook op woensdagmiddag om 14.30 uur is de voorstelling Johannes de Parkiet 6+ van De Grote Haay te zien in de Theaterzaal. In deze kleurrijke beeldende voorstelling maakt Johannes ongevraagd en ietwat ongewenst kennis met vreemde vogels. Vogels die er anders uitzien, anders fluiten en ander zaad eten. Dat is behoorlijk wennen.

Maas theater en dans komt donderdagmiddag 2 maart met een dansworkshop en een voorstelling. De voorstelling The Ozard of Wiz 9+ is een avontuur voorbij de regenboog: een wonderlijke en afwijkende voorstelling over de zoektocht naar een thuis, moed, hersenen en een hart. The Ozard of Wiz gaat over Donny. Een jongen die zich met meisjes identificeert en het zat is om daar altijd zijn excuses voor aan te bieden. Tijdens zijn reis door Wiz ontmoet hij lotgenoten, een vogelverschrikker die wordt verteld dat hij dom is, een tinnenman die zijn hart kwijt is en een zachtaardige leeuw die zich stoerder voordoet dan hij is. Een kleurrijke reis en een ode aan diversiteit op alle fronten.

Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl en kijk voor het volledige programma van alle deelnemende theaters van Lente-Uitjes op www.lente-uitjes.nl

WINACTIE

Win twee kaarten voor de voorstelling Johannes de Parkiet, woensdag 1 maart om 14.30 uur te zien in Aan de Slinger. Mail voor 28 februari naar houtensnieuws@bdu.nl met ‘Parkiet’ in het onderwerpveld.

advertentie
advertentie