Afbeelding
Foto Pexels

Zo kun jij zorgeloos op vakantie deze zomer

17 maart 2023 om 07:21 Partnercontent

Heb jij je vakantie inmiddels al geboekt voor deze zomer? Dan is het logisch dat je hier natuurlijk onwijs veel zin in hebt. Toch zijn er een aantal zaken die je beter vooraf goed kunt regelen, zodat je niet vlak voor vertrek in de stress schiet, omdat dingen niet of niet goed geregeld zijn. Het zal je namelijk verbazen hoe vaak het gebeurt dat mensen en vlak voor vertrek pas achter komen dat hun legitimatie is verlopen. Nu is hier in de meeste gevallen wel een mouw aan te passen, maar erg prettig is het natuurlijk niet. Om ervoor te zorgen dat jij vanaf moment één onbezorgd kunt genieten en dus geen last krijgt van stress, hebben we een aantal handige tips voor je.

Leg alle documenten tijden klaar

Op de dag van vertrek zoeken naar je tickets en paspoort, is alles behalve verstandig. Zorg er daarom dus ook voor dat je een dag of twee voor vertrek alle belangrijke documenten alvast hebt verzameld en leg deze op een plek waar je meermaals per dag langsloopt. De gang is bijvoorbeeld een goede plek om er zeker van te zijn dat je niets vergeet. Maak bijvoorbeeld een mapje met alle papieren, zodat je deze op de dag van vertrek gemakkelijk in je tas kunt doen en mee kunt nemen. Heb je ook gekozen voor een auto huren op Malaga, zorg er dan ook voor dat je deze papieren vast klaar hebt liggen. Zo kun je direct vanuit het vliegtuig naar het verhuurbedrijf en hoef je niet eerst te zoeken naar alle papieren.

Vertrek op tijd

Net als het niet vergeten van je documenten, lijkt het op tijd vertrekken ook een vanzelfsprekendheid. Toch zal je niet de eerste en ook niet de laatste zijn die uiteindelijk moet haasten om op tijd op de plek van bestemming aan te komen. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je wat extra tijd ingecalculeerd hebt, zodat je onderweg naar het vliegveld nog even kunt stoppen voor een kop koffie of bij pech niet direct in de stress hoeft te schieten. Afhankelijk van waar je vandaan komt, is het vaak voldoende om een uurtje speling aan te houden.

Check je verzekeringen

Ga je tijdens je vakantie bij een auto verhuur een auto huren? Dan is het verstandig om vooraf even contact op te nemen met je verzekeraar om navraag te doen hoe dit allemaal gaat. Stel dat er iets gebeurt, dan zijn hier natuurlijk wel kosten mee gemoeid. Nu kun je je vaak wel verzekeren via het verhuurbedrijf, maar heb je wel te maken met een bepaald eigen risico. Het kan daarom dus verstandig zijn om eventueel bij je reisverzekering een extra module af te sluiten, zodat ook deze kosten voor je worden vergoed. Vooral in een ander land, waarin je de taal vaak niet machtig bent, is het prettig te weten dat jij je in ieder geval nergens zorgen over hoeft te maken. Je kunt het dus maar beter even dubbel checken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie