Afbeelding
Foto door why kei via Unsplash

Wat kun je verwachten nadat je een nieuwe auto koopt?

23 februari 2023 om 07:22 Partnercontent

Een auto gaat gemiddeld een kwart van je leven mee: wel twintig jaar! Maar om die twintig jaar te bereiken, is het wel belangrijk dat je je auto goed onderhoudt. Nu je net een nieuwe auto hebt gekocht voelt dat onderhoud waarschijnlijk nog heel ver weg, maar de tijd gaat sneller dan je denkt. Voor je het weet ga je al winterbanden kopen, of moet je je distributieriem vervangen of zelfs voor het eerst naar de APK keuring. Wat kun je nu precies van het onderhoud van je nieuwe auto verwachten? In dit artikel vertellen we hoe jij ervoor zorgt dat je altijd veilig de weg op kunt.

Wat voor onderhoud heeft je auto nodig?

Er valt niet aan periodiek onderhoud te ontkomen, wat voor auto je ook hebt. Of je auto nu nieuw of tweedehands is en of je nu een Mercedes of een Opel hebt, sommige dingen moeten gewoon of zijn in ieder geval aan te raden:

  • Een jaarlijkse inspectie;
  • De APK (verplicht);
  • Een kleine beurt en/of een grote beurt;
  • Vervanging van versleten onderdelen.

Hoe vaak moet je auto naar de garage?

Nadat je voor het eerst een nieuwe auto hebt gekocht, wil je natuurlijk nog helemaal niet over de eerste onderhoudsbeurt nadenken. Toch is het goed om in je achterhoofd te houden dat zulk onderhoud eraan komt, want als je opeens met versleten of kapotte onderdelen staat is dat ontzettend vervelend. Houd daarom als vuistregel aan dat je auto iedere tienduizend à vijftienduizend kilometer voor een onderhoudsbeurt naar de garage moet. Rijd je minder dan dat per jaar? Ga dan ieder jaar een keer naar de garage. Maak je niet teveel zorgen over onverwachte kosten, want tijdens een jaarlijkse inspectie worden er niet meteen allerlei onderdelen vervangen. Er wordt juist naar de technische staat van je auto gekeken, zodat jij niet voor verrassingen komt te staan. Vertoont een bepaald onderdeel slijtage? Dan kan een monteur inschatten hoe lang dat onderdeel nog meegaat, zodat jij daar rekening mee kunt houden. Een inspectie en een Algemene Periodieke Keuring zijn overigens niet hetzelfde. De APK kijkt alleen of je auto nog veilig de weg op kan, maar zegt verder zeer weinig over je onderhoud.

Wat is een grote beurt?

Heb jij wel eens gehoord van de grote beurt van je auto? Dit begrip is eigenlijk niet meer van deze tijd, want nieuwere auto’s geven meestal zelf aan wanneer er onderhoud aan een onderdeel nodig is via brandende lampjes op je dashboard. Zie je zo’n lampje branden, ga dan meteen naar een garage, zoals een Carteam autobedrijf. Bij de garages van Carteam kun je terecht voor auto-onderhoud tegen een voordelig tarief. Dus ben jij op zoek naar goed, snel onderhoud tegen een aantrekkelijke prijs? Maak dan een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde Carteam garage.

advertentie
advertentie