Afbeelding
Gietvloer

Hoe kun je grind gebruiken in je tuin?

9 juli 2021 om 07:29 Partnercontent

Als je net een huis hebt gekocht of juist van plan bent om binnenkort een woning te gaan bouwen dan zul je veel keuzes moeten maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een gietvloer aan te laten brengen in je woonkamer. Je zult dan nog wel moeten bepalen wat voor soort gietvloer je graag in je huis wilt. Hierbij kun je onder meer kiezen voor een epoxy gietvloer. Dit hoeft niet beslist, het kan immers ook een goed idee zijn om een grindvloer te laten plaatsen in je woning. Dit is al helemaal een goed idee als je de vloer combineert met grind in je tuin, wat je onder meer op de onderstaande manieren kunt doen. 

Patio 

Er zijn veel verschillende manieren waarvan je gebruik kunt maken om grind terug te laten komen in je tuin. Zo kun je het bijvoorbeeld inzetten in je patio. Het fungeert dan als een vloermateriaal waar je een loungebank neer kunt zetten bijvoorbeeld, al is het ook mogelijk om hier normale tuinstoelen te plaatsen. Grind werkt als een doorlatend oppervlak, omdat regenwater door de stenen kan wegvloeien. Als terrasmateriaal vormt grind bovendien een mooie vloer die textuur toevoegt aan je tuin, maar het er alsnog verenigd uit laat zien. Wel is het hierbij van belang dat je kiest voor grind in een kleur die past bij de andere materialen en kleuren die gebruikt zijn in je tuin. Bij een moderne tuinstijl werkt donker grind bijvoorbeeld het best. 

Looppaden

Grind is een geweldig materiaal voor looppaden, dat een snelle afwatering en dat aangename knarsen onder de voeten biedt. Sommige grindsoorten rollen overigens wel meer dan andere, houd hier dus rekening mee als je van plan bent om grind te kopen voor de looppaden. Een juiste installatie en het type grind dat je selecteert, kunnen namelijk een groot verschil maken in hoeveel het grind rolt. Om het rollen te verminderen, kies je een fijn grind, zoals afgebroken graniet, of juist een groter gemalen grind dat zwaarder is en zichzelf beter op zijn plaats vastzet. Voordat je van grind een looppad kunt maken, moet je eerst nog een laag basissteen neerleggen. Dit vormt een stevige basis voor het pad. Ook kun je bindmiddelen gebruiken om het grind goed op zijn plaats te houden.

Waterpartijen

Grind vermengd met stenen is nuttig voor het afdekken van de basis van recirculerende fonteinen, het vullen van de bodems van vijvers en het bekleden van droge beekbeddingen. Donkergekleurd grind ziet er bij deze toepassingen vaak bijzonder mooi en goed uit. Wanneer water op het grind spat, lijkt het bijna zwart, en nabijgelegen bladplanten vallen op door contrast om een weelderige, groene look te creëren. Met behulp van grind is het dus mogelijk om een prachtige waterpartij te creëren in je tuin, wat zeker een aanrader is. Zo’n waterpartij zal je tuin namelijk echt van een ander niveau maken, terwijl het ook nog eens voor een rustgevend gevoel zal zorgen. Hierdoor kun je dus optimaal tot rust komen in je eigen oase. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie