Afbeelding
Foto: Freepik

Zo veranderde ons kantoor in de afgelopen jaren

Partnercontent

De coronacrisis had invloed op veel aspecten van ons leven, van ons persoonlijke leven tot de manier waarop we werken. Ook op ons kantoor, en de manier waarop we het inrichten, heeft het zijn sporen achtergelaten. Zo werd thuiswerken een lange tijd de norm, en is ook nu we weer langzaam terug mogen keren naar de werkvloer een flexibele manier van werken belangrijk gebleven. Het kantoor van de toekomst heeft opeens een ander gezicht gekregen. Welke van de trends die tijdens de gezondheidscrisis ontstonden zullen niet meer uit ons kantoor verdwijnen, en hoe kun jij ervoor zorgen dat je je kantoor helemaal klaar maakt voor de toekomst? In dit artikel vertellen we je meer over de huidige kantoortrends en helpen we je bij het (her)inrichten van jouw kantoorruimte.

Gezondheid in de spotlight

De aandacht voor onze gezondheid groeide sterk in de afgelopen jaren. Zo ook op de werkvloer. Dat maakte onze kantoorruimtes inclusiever, en zorgde ervoor dat ook mensen met een zwakke gezondheid veilig aan het werk konden. Wat hier ook onderdeel van is, is het gebruik van ergonomische kantoormeubelen. Deze meubelen kunnen fysieke klachten voorkomen door de juiste ondersteuning te bieden aan degene die ze gebruikt. Niet alleen de werkplek moet worden uitgerust met ergonomische kantoormeubelen, maar ook de andere ruimtes, zoals vergaderruimtes, hebben baat bij dit soort meubelen. Denk aan comfortabele vergaderstoelen waar je lang zonder ongemak in kunt zitten, en een ergonomische vergadertafel. Dat zorgt ervoor dat elke ruimte goed op de werknemers is afgestemd.

Bied de mogelijkheid om thuis te werken

Thuiswerken is een ontwikkeling die niet meer weg te denken is uit ons werkend leven. Wanneer de werkzaamheden daar ruimte toe bieden, is het een verstandig idee om thuiswerken in ieder geval deels te blijven ondersteunen. Dit biedt de werknemer meer flexibiliteit in het indelen van zijn of haar tijd, en scheelt in veel gevallen reistijd. Ook voor de werkgever is het aanbieden van thuiswerken voordelig. Zo kunnen medewerkers sommige taken gemakkelijker thuis uitvoeren, en draagt het bij aan de tevredenheid van de werknemers.

Flexibel op alle fronten

Ook op kantoor is flexibiliteit belangrijk. Het flexibele werken in de vorm van flexwerkplekken zat al jaren in de lift. Het biedt medewerkers dan ook de mogelijkheid om hun werkplek af te stemmen op hun werkzaamheden. Hebben ze behoefte om samen te werken met collega’s? Dan doen ze dat in de kantoortuin, waar ze naast de collega kunnen zitten die ze nodig hebben. Willen ze juist gefocust aan de slag? Door stilteruimtes te bieden, maak je ook dat mogelijk. Op die manier stel je een toekomstbestendige werkplek samen.

advertentie