Afbeelding
Foto door ELEVATE

Een succesvolle bedrijfsborrel organiseren doe je zo!

Partnercontent

De zomerperiode is weer voorbij. Scholen zijn begonnen en ook het werkende leven is weer in volle gang. Dat betekent dat de eerste bedrijfsborrels er ook alweer aan zitten te komen. Maar hoe organiseer je nou zo’n bedrijfsborrel waar iedereen graag naartoe wil en wat niet voelt als een ‘moetje’? Met onderstaande tips maak je er een geslaagd event van, waar collega’s nog lang over napraten.

Nodig iedereen bijtijds uit

Je collega’s hebben natuurlijk een drukke agenda en na werk vaak ook hun verplichtingen. Om te voorkomen dat er straks niemand komt, is het daarom belangrijk dat je de datum ruim van tevoren aankondigt. Zo kan iedereen hier rekening mee houden en eventuele afspraken verplaatsen. Ook is het goed om rekening te houden met de dag waarop je de borrel geeft. Op donderdag of vrijdag is de kans dat mensen kunnen meestal groter dan eerder in de week. En je wil natuurlijk voorkomen dat collega’s de rest van de week minder energie hebben door de borrel.

Zorg voor hapjes

Na een lange werkdag een drankje nemen, is natuurlijk heerlijk. Maar houd er wel rekening mee dat mensen nog niet gegeten hebben en alcoholische versnaperingen hierdoor dus snel verkeerd kunnen vallen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk dat er naast een borrel ook altijd lekker eten te krijgen is. Kijk tijdens het inkopen van bier bij de groothandel, dus ook naar hapjes. En dan kun je natuurlijk kiezen voor de bekende bittergarnituur. Maar veel leuker is het natuurlijk om wat meer uit te pakken en wellicht voor een iets gezondere optie te kiezen. Kies bijvoorbeeld bij de groothandel voor vis of bestel lekkere groentehapjes bij de catering.

Hou rekening met de tijd

Ook is het belangrijk dat de borrel niet te lang duurt. Je kunt natuurlijk niet van collega’s verwachten dat ze na een week hard werken ook nog hun hele vrije avond op werk willen besteden. Begin daarom het liefst ietsje eerder, zodat iedereen gezellig mee kan borrelen en daarna ook nog een eigen plan kan trekken. Willen ze toch langer blijven? Dan is dat natuurlijk alleen maar gezellig, maar wel op eigen initiatief.

advertentie
advertentie