Afbeelding
Shutterstock

Bedrijven verrassen medewerkers met een leuk borrelpakket

23 juli 2021 om 07:47 Partnercontent

In de afgelopen weken hebben bedrijven hun medewerkers massaal bedankt voor de bewezen diensten tijdens de pandemie. Men organiseerde digitale borrels, stuurde medewerkers een cadeaubon toe om tijdens de zomermaanden weer eens buiten de deur te kunnen eten, enzovoorts. Ook het borrelpakket in combinatie met stookhout en bijvoorbeeld een aansteker was erg populair. Het biedt medewerkers de ideale basis om in de zomerperiode van het mooie weer te kunnen genieten. Gek is het niet, dat medewerkers bedankt worden. De afstand tussen het management en de werkvloer lijkt groter te zijn geworden tijdens de pandemie. Belangrijkste reden hiervoor is het feit, dat er geen contact meer is bij de koffieautomaat.

Borrelpakket wordt zelf samengesteld door bedrijven

Bedrijven die voor een borrelpakket kozen als relatiegeschenk voor hun medewerkers, stelden deze in de meeste gevallen zelf samen. Voordeel hiervan is het feit, dat bijvoorbeeld een Plasma aansteker van een bedrukking kan worden voorzien. Denk aan een leuke boodschap voor de medewerker, een woord van dank, of domweg het logo van de organisatie waarvoor een medewerker werkzaam is. Dat laatste komt van pas bij het verbeteren van de naamsbekendheid van een organisatie. De kans is immers groot, dat vrienden en familie mensen de aansteker zien gebruiken. Zij zullen thuis nog eens naar de naam van je bedrijf zoeken, om te zien welke diensten of producten je aanbiedt.

Mensen missen het gesprek bij de koffieautomaat

De belangrijkste reden dat mensen het werken vanuit huis zat zijn, is het missen van de gesprekken bij de koffiemachine. De simpele gesprekken tussen collega’s is bij het thuiswerken veel lastiger. Men belt elkaar minder snel zonder reden op. Een afspraak van een half uur inplannen om bij te praten wordt nauwelijks gedaan bij de meeste bedrijven. Immers, een gesprek bij de koffiemachine duurt doorgaans ook niet langer dan vijf tot tien minuten.

Mogelijk in het najaar vaker naar kantoor

In de afgelopen weken werd het advies om thuis te werken even losgelaten. De snel oplopende besmettingen, overigens niet veroorzaakt door het werken op kantoor, maakte dat men vrijwel direct terugkwam op het ingetrokken advies. Het maakt dat medewerkers inmiddels weer massaal vanuit hun woon-, slaap- of werkkamer aan de slag gaan voor hun werkgever. Duidelijk is wel, dat het percentage mensen wat gevaccineerd is de afgelopen periode sterk toenam. Het maakt de kans relatief groot, dat men richting het najaar weer wat vaker naar kantoor kan komen. Of er dan al fulltime op kantoor gewerkt wordt is zeer de vraag. Mede door het feit, dat veel medewerkers het werken vanuit huis en op kantoor voorlopig willen blijven combineren. Onder meer het besparen van reistijd is voor veel mensen een reden om vaker vanuit huis te werken als men straks weer naar kantoor mag komen. 

advertentie
advertentie