Afbeelding
Foto: Pexels

Zo maak je het huis gezellig

Partnercontent

De herfst is gearriveerd, het is dus weer tijd om de gezelligheid in huis te halen! Wanneer de herfstbladeren vallen zit je het liefst lekker warm binnen met een kopje thee. Een knus huis maakt het koude en grauwe weer dragelijk. Maar een lekker warm huis heb je niet zomaar. De verwarming heeft een cv ketel nodig om warmte te kunnen doorgeven aan de ruimte waar hij in staat. Een cv ketel Utrecht is dus een noodzaak de komende maanden. 

Er comfortabel bij zitten

Om er knus bij te kunnen zitten, is warmte erg belangrijk. Met een dekentje over je heen op de bank zitten, een warm kopje thee of chocomelk in je handen. Ook al ben je overdag bezig met werk of school, ‘s avonds moet je even kunnen relaxen en ontspannen. En ontspannen in de kou is nogal lastig! Een goed werkende radiator is dus een vereiste om een gezellige woonkamer te creëren. 

Voor optimaal comfort is daarnaast ook een heerlijke bank nodig. Zachte kussentjes en een donzige deken brengen je helemaal in ontspanning. Na een lange werkdag kom je het liefst thuis in een lekker warm nest. Als je het niet erg vindt om de verwarming pas aan te zetten bij thuiskomst, moet je waarschijnlijk even onder een dekentje bijkomen. Heb je een slimme thermostaat? Dan is je huis waarschijnlijk al helemaal verwarmd wanneer je over de drempel stapt. 

Gasten over de vloer

Een gezellig huis is ook leuk om te delen met anderen. Zeker de komende maanden is het belangrijk om dierbaren dicht bij je te houden en samen de feestdagen te vieren. En gasten ontvang je natuurlijk liever niet in de kou! Een gezellige avond doorbrengen met elkaar is warmte nodig. Gelukkig is een knusse sfeer met meerdere dingen te bereiken. Mooie kaarsjes bijvoorbeeld. Deze geven warmte af en zorgen voor een feestelijke stemming in de groep.   

Een groot voordeel aan een groep mensen over de vloer hebben, is dat het huis vanzelf al een stuk warmer wordt. De thermostaat hoeft die avond dan niet zo hoog te staan omdat de mensen het zelf al aangenamer maken. Doe daar nog een lekkere maaltijd bij en een glaasje wijn en misschien moet er wel een raam open om iedereen af te koelen!

Warme kleuren

Gezelligheid en comfort zijn te behalen door een aangename temperatuur in huis, maar onderschat ook niet het belang van warme kleuren! Warme kleuren zoals rood, bruin en geel geven direct een warme sfeer af in huis. We nemen de wereld waar met onze ogen, we zijn dus getraind om veel waarde te hechten aan de informatie die onze ogen doorgeven. Een woonkamer met warme kleuren geeft een knusse sfeer door aan onze hersenen. 

Deze knusse sfeer kan je dus behalen door je muren een warme kleur te geven, maar ook door bijvoorbeeld je bank in een mooie donkerrode kleur te kiezen of heerlijk zachte kussentjes in warme gele tinten aan te schaffen. Samen met de feestelijke versiersels die bij dit seizoen horen heb je in mum van tijd een gezellig huis gecreëerd. 

Visuele warmte en fysieke warmte geven dus samen een gezellige sfeer aan je huis, die je uitstekend kan delen met vrienden en familie. 

advertentie