Afbeelding
Foto door rawpixel.com form PxHere

Hoog in Google komen, hoe doe je dat?

5 mei 2021 om 08:31 Partnercontent

De droom van iedereen die een website heeft, is om hoog in Google te komen. Als je hoog in Google staat, dan heb je een veel groter bereik. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen niet verder dan pagina een of twee op Google kijken. Is jouw website niet te vinden op een van deze pagina’s? Dan loop je veel mogelijke klanten mis. Gelukkig lees je dit artikel. Wij van Webton zijn namelijk een expert op het gebied van SEO en kunnen jouw website hoog in Google krijgen. Heb jij hier interesse in en wil je meer over dit onderwerp te weten komen? Lees dan snel verder!

Een website hoog in Google krijgen

Niemand weet precies hoe het algoritme van Google werkt. Wel is bekend hoe het algoritme ongeveer werkt en waar je op moet letten als je jouw website hoog in Google wilt krijgen. Een van de belangrijkste componenten om dit voor elkaar te krijgen, is het regelen van kwalitatief goede backlinks. Goede backlinks kun je verkrijgen door rekening te houden met:

  • De sterkte van de backlinks
  • De frequentie van de backlinks
  • De juiste keywords rondom de backlinks

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Door het plaatsen van backlinks, komt jouw website hoger in Google. Het is wel belangrijk om te weten dat niet elke backlink waardevol is. Backlinks die afkomstig zijn van spamsites kunnen namelijk juist een negatief effect opleveren. Heb jij backlinks van zo’n site? Dan kan Google jou hiervoor straffen, wat natuurlijk averechts werkt. Om het optimale resultaat uit je backlinks te halen moet je kiezen voor links van erkende websites en websites die relevant zijn voor jouw website.

De frequentie van het plaatsen van de backlinks is ook zeer belangrijk. Het is verstandig om niet in één week honderd backlinks te plaatsen, maar om ze te verspreiden over enkele weken of maanden. Dit komt veel natuurlijker over. Eén goede backlink per week is veel krachtiger dan 20 minder krachtige backlinks.

Backlinks combineren met de juiste zoekwoorden is een gouden combinatie. Voordat je dit kunt doen is een zoekwoordenonderzoek nodig. Tijdens een zoekwoordenonderzoek is het belangrijk dat je zoekwoorden vindt die veel gezocht worden en passen bij jouw website. Ook is het belangrijk dat de concurrentie laag is. Heb jij eenmaal de juiste zoekwoorden gevonden? Dan kun je deze bij je backlinks plaatsen. Ook kun je een hyperlink op het zoekwoord zetten om hoger in Google te komen.

Het maken van content

Goede, relevante content met de juiste zoekwoorden is enorm waardevol en draagt bij aan het verhogen van de vindbaarheid van jouw website. Maar hoe maak je die content? Allereerst is het belangrijk dat je bedenkt waar jouw bezoekers naar op zoek zijn. Zorg ervoor dat de verlangens van de bezoekers zo goed mogelijk worden beantwoord op jouw website. Schrijf content dus met de bezoeker in je achterhoofd. Over het algemeen maak je dan goede content .

Probeer de vragen van je bezoekers zo goed mogelijk te beantwoorden door gebruik te maken van relevante zoekwoorden. Maak duidelijke artikelen. Zorg ervoor dat de bezoeker na het lezen van het artikel een antwoord heeft gekregen op zijn of haar vraag. Ze zullen dan benieuwd worden naar wat er nog meer op jouw website te vinden is.

Relevante content helpt om jouw website hoog in Google te krijgen. Google wil zijn gebruikers zo goed mogelijk antwoord geven op de vragen die ze hebben. Als jij degene bent die vragen van bezoekers het beste kan beantwoorden, dan kom jij hoger in Google.

Focus op de lange termijn

Hoog in Google komen lukt niet zomaar. Het is iets waar je continu aan moet werken. Door relevante content, de juiste backlinks en de juiste zoekwoorden te gebruiken is het slechts een kwestie van tijd voordat jouw website hoog in Google staat. Probeer het een gewoonte te maken om wekelijks nieuwe content op jouw website te plaatsen. Gebruik hierbij de juiste zoekwoorden.

Probeer ook elke maand een aantal backlinks toe te voegen. Als je dit consequent doet, dan zal je merken dat jouw website beetje bij beetje steeds hoger in Google komt.

Tijd voor actie!

Je weet nu hoe je jouw website hoog in Google kunt krijgen, maar zonder actie gaat dit niet lukken. Wij van Webton kunnen jou helpen om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Wij doen dit aan de hand van data. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij jou ervan verzekeren dat jouw website optimaal wordt benut. Heb jij hier interesse in? Neem dan contact met ons op. Wij gaan samen met jou kijken wat er mogelijk is en zorgen voor een consequente uitvoering van het opgestelde plan. Dit is de beste manier om succes te behalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie