Anne Prins-van den Bergh
Anne Prins-van den Bergh Eigen foto

Anne Prins staat zetel af aan de nummer 2 van SGP in Houten

18 maart 2022 om 17:25 Overig Gemeenteraadsverkiezingen 2022

HOUTEN Anne Prins- van den Bergh ziet af van het raadslidmaatschap. Het Schalkwijkse SGP-lid stond op de veertiende plaats en was de hoogst geplaatste vrouw op de kandidatenlijst. Zij kreeg 272 stemmen en had dankzij voorkeurstemmen recht op een zetel. Die neemt ze niet in, maar staat ze af ten gunste van de nummer twee op de lijst, Lauren Zwemer. De SGP behoudt in 2022 twee zetels. 

Prins-van den Bergh motiveert haar keuze als volgt: ‘’Ik ben ontzettend trots op het resultaat dat we met alle kandidaten van SGP-Houten met de hebben bereikt. In de afgelopen campagne hebben we heel veel steun ervaren van de hele Houtense gemeenschap en onze kiezers in het bijzonder. Er zijn veel Houtenaren die voor het eerst in hun leven SGP hebben gestemd. Fantastisch!

Ik voel mij enorm gesteund in de stem die mensen hebben uitgebracht op de SGP-Houten en ook op mij. Deze stemmen komen heel goed terecht bij SGP-Houten. Ik ben overweldigd door de grote hoeveelheid stemmen die ik heb gekregen. Daarmee heb ik recht op een voorkeurszetel. Echter heb ik besloten om op dit moment nog niet de raad in te gaan en de zetel te gunnen aan onze enthousiaste nummer twee: Lauren Zwemer.

Op nummer 1 en 2 van de lijst van SGP-Houten staan twee uiterst capabele mensen die met veel energie invulling zullen geven aan hun werk als volksvertegenwoordiger. Zij zullen de speerpunten van Houten blijven uitdragen: vertrouwd bouwen, werken aan een leefbaar buitengebied en hand-in-hand besturen.

Bij het samenstellen van de lijst heb ik aangegeven geen aanspraak te willen maken op een plek in de top van de lijst. Daarom heb ik bewust gekozen voor plek 14. Ik wil namelijk heel graag als commissielid bij SGP-Houten door. Bij het vervullen van deze positie voel ik mij nu extra gesterkt door de vele voorkeursstemmen die op mij zijn uitgebracht.

Ik zal met steun van heel veel Houtenaren actief en betrokken blijven als commissielid bij SGP-Houten. De komende tijd ga ik met leden van ons campagneteam op pad om mensen te bedanken voor hun steun en inzet bij de verkiezingscampagne van SGP-Houten. Ook zal ik bijdragen aan de gesprekken in het proces om te komen tot een nieuwe coalitie.’’

Aldus de vrouw die volgens de website van de Staatkundig Gereformeerde Partij ,,een kei is in campagne voeren en de fractie scherp houdt door kritisch mee te denken en te doen.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie