Nicole met een weerstandband in haar handen. Deze gebruikt ze tijdens de wandelingen
Nicole met een weerstandband in haar handen. Deze gebruikt ze tijdens de wandelingen Irene van Valen

Nicole Appeldoorn veranderde van werk en gunt nu vrouwen meer aandacht

20 maart 2022 om 17:04 Overig

HOUTEN De coronacrisis zette mensen aan het denken en bracht hen tot (her)bezinning of het zetten van nieuwe stappen. Nicole Appeldoorn besloot ander werk te zoeken en vond naast een andere baan de kans om haar eigen bedrijf te starten.

Irene van Valen 

Nicole is 47 jaar oud, woont samen en heeft twee dochters. Tot maart 2020 werkte ze vier dagen per week als medisch secretaresse in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Omdat alle poliklinieken sloten, besloot ze mee te werken in de Covid-zorg. ,,Zittend aan de balie zag ik zeker in het begin veel leed. Daarbij had ik zelf lichamelijke problemen en bedacht dat als ik iets anders wilde doen, dat het daar nu de beste tijd voor was. Niet alleen door mijn werk, maar ook door mijn verantwoordelijkheidsgevoel thuis, hield ik te veel ballen in de lucht.”

GRENZEN Zo bleek de coronacrisis de aanleiding om bewust te kijken naar haar prioriteiten. ,,Ik besloot te solliciteren op een baan in het Prinses Maxima Centrum. Het werken met kinderen, de dynamiek binnen de verpleegafdelingen, het speelser meedenken en dat in een nieuw ziekenhuis trok me enorm aan.” Nicole kreeg werk voor twee dagen in de week en kon daardoor haar grenzen beter bewaken. Al is het werk met zieke kinderen soms pittig, toch werkt ze er graag. ,,Op die afdelingen werken we van de verpleging tot aan de receptie in een soort bubbel. Die samenwerking is niet alleen fijn, het maakt ook de heftigheid van het werk minder zwaar.”

Ik leerde mezelf kennen en besefte dat het fijn was om als moeder wat meer tijd voor mezelf te hebben.

KEUZES Omdat Nicole meer thuis was vergrootte het haar betrokkenheid met haar gezin. Ze maakte van haar gezondheid haar prioriteit en koos voor een ander voedingspatroon en meer beweging. Dat zette haar aan tot een opleiding tot gewichtsconsulente. ,,Deze keus bracht me veel. Naast meer aandacht voor mijn gezin, wandel ik meer. Ik leerde mezelf kennen en besefte dat het fijn was om als moeder wat meer tijd voor mezelf te hebben. Dat gun ik andere moeders ook.” Omdat Nicole twee dagen minder werkte en wel extra inkomen wilde genereren, besloot ze voor zichzelf te beginnen.

WANDELEN Nicole koos ervoor vrouwen al wandelend te coachen door middel van Briskwalking. ,,Dat is een energieke manier van wandelen waarbij het tempo afgewisseld wordt in combinatie met krachtoefeningen. Ik doe dit twee keer in de week een paar uur. Ik help daarmee vrouwen tot zichzelf en op verhaal te komen.” Zestien vrouwen meldden zich, zij wandelen echter niet iedere week mee, want soms kiezen zij voor de kinderen. ,,Ik herken die keus voor het gezin en het voorbij gaan aan jezelf. Ik wil vrouwen echter leren dat zij ook voor zichzelf mogen zorgen. Dat is goed.” Nicole wandelt alle andere dagen van de week om haar persoonlijke stappendoel te halen.

SPIEGEL Voor Nicole is het belangrijk dat vrouwen lekker in hun vel zitten. Ze begeleidt hen daarom met hun eetpatroon. ,,Ik moest dat leren, want vanuit mijn werk ben ik niet gewend mensen een spiegel voor te houden. Dat start echter met praten over gedragsverandering en over extra beweging bij zittend werk. Ik help vrouwen om meer ruimte voor zichzelf te nemen op een manier die mij past.” Tot besluit zegt ze: ,,Het was door de coronacrisis dat ik deze keuzes maakte. Ik nam risico’s, want de crisis duurde langer dan verwacht, maar dat ik vrouwen mag helpen, vult me met trots.”

advertentie
advertentie