Gilbert Isabella
Gilbert Isabella Gemeente Houten
column

De jeugd heeft de toekomst

13 oktober 2021 om 08:19 Overig Raadspraat

De jeugd heeft de toekomst bedacht ik me de afgelopen weken na weer een aantal hele leuke ontmoetingen met jonge inwoners in onze mooie gemeente.

Gelukkig is het weer mogelijk om elkaar persoonlijk te ontmoeten, op bezoek te gaan, elkaar fysiek tegen te komen en het gesprek wat makkelijker te voeren. Dat heb ik wel gemist, wil ik wel eerlijk toegeven. Ook al ben ik die afgelopen ‘coronamaanden’ steeds ‘op mijn post’ gebleven in het gemeentehuis, het was niet fijn: ik miste onze medewerkers, de gesprekken op de gang en bij de koffieapparaten of in de publieksruimte in de hal van ‘ons huis’.

Maar de bezoeken zijn weer flink opgestart en ik probeer in sneltreinvaart veel in te halen. Eén van mijn favoriete bezoekjes is die aan onze scholen in de gemeente. Steeds weer valt me op hoe enthousiast ik daar word ontvangen door de schoolleiding en zeker door de kinderen. Laat ik eens twee voorbeelden noemen zonder de andere scholen waar ik al eerder ben geweest te kort te willen doen. Deze recente bezoeken staan nog vers in mijn geheugen. Bijvoorbeeld het bezoek aan basisschool De Vlinder in Houten Zuid. Alle kinderen in hun eigen groep, een groep lekker aan het bewegen in het beweeglokaal en de directeur die me stond op te wachten met een kop koffie. Ik vraag dan altijd naar de sfeer in school, het team, de knelpunten, hoe ze door de coronaperiode heen zijn gekomen, hun onderwijsconcept en natuurlijk hoe het met de kinderen gaat. Ondertussen gaat dan al wel het nieuws rond dat de burgemeester in de school rondloopt dus zie ik steeds meer enthousiaste handen zwaaien als ik langs de lokalen loop.

Bij groep 7b ging ik naar binnen want in die groep zit Asli en wat denk je……. Ze wil heel graag burgemeester worden. Fantastisch dat je dat al weet op zo’n jonge leeftijd. Ze had een flink aantal vragen voor me en de hele groep deed mee, het werd een mooi groepsgesprek. Daarna mochten we nog even in de kamer van de teamleiders zitten om verder te praten. Zo leuk en wat een enthousiasme. Ik Asli met haar groep uitgenodigd in het gemeentehuis.

Een week later kreeg ik Lisette en Stella van basisschool de Plantage die me voor hun werkstuk kwamen interviewen. Een beetje zenuwachtig in het begin maar dat was snel over toen ze al hun vragen op me afvuurde. Goed bedacht en lekker vrijuit.

En als klapper op de vuurpijl mocht ik op 5 oktober jl. in de gemeenteraad samen met de fractievoorzitters de nieuwe Kinderraad en de nieuwe Kinderburgemeester Laura installeren, maar liefst 15 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen die het komend jaar de belangen van alle kinderen in onze gemeente zullen behartigen. Daar word je toch gewoon heel vrolijk van, zeg nu eerlijk. En met zo jong al zo veel belangstelling en enthousiasme tonen hoe je eigen gemeente wordt bestuurd, geeft mij vertrouwen in de toekomst: de jeugd is in aantocht!

Burgemeester Gilbert Isabella

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie