Gilbert Isabella
Gilbert Isabella Gemeente Houten
column

Onthand de zomer in….

16 juni 2021 om 07:16 Opinie Raadspraat

Dat leek me wel een mooie titel nu ik met een gebroken pols dit stukje aan het typen ben….. wat een pech maar vooral wat onhandig. De zomer heeft zich na een veel te koud en nat voorjaar gemeld. Gelukkig, wat zie ik weer veel blijde gezichten. Het ziet er toch allemaal mooier, fijner en relaxter uit met een zonnetje erbij.

Het mooie groen in onze gemeente komt in alle glorie tot zijn recht en ik ga er vanuit -als ik alle mooie natuurfoto’s zie op bijvoorbeeld facebook, Insta en de kranten- dat u er ook volop van geniet. De prachtige bloesemlaantjes, de uitbundig bloeiende narcissen en krokussen, kievitsbloemen, kikkers en padden die rondspringen of al die lieve kleine pulletjes in het water. De jeugd die weer uitgelaten aan het rondrennen zijn. Kortom: zomer.

We genieten er denk ik dit jaar extra van omdat het terugdringen van het coronavirus nu eindelijk met het vaccinatieprogramma ook echt op stoom is gekomen. Wat is dat een fijn gevoel, wat geeft dat weer een vrijheid die we te lang hebben moeten inleveren. Nodig, daar is geen twijfel over mogelijk maar het heeft heel, heel veel van ons allemaal gevraagd. En we zijn er nog niet helemaal maar ik hoop dat de dalende lijn van het teruglopen van de besmettingen, het aantal ziekenhuisopnames, ziek zijn en beperkingen zich zo stevig voortzet, dat we deze zomer zonder beperkingen ons ‘gewone leventje’ weer kunnen oppakken.

Natuurlijk zullen we ook terugkijken naar het afgelopen jaar. Sta ik stil bij onze inwoners die zwaar leed te verwerken hebben gekregen door het verlies van een dierbare, ziek zijn geweest door corona en daar nu de gevolgen nog van ondervinden, hun inkomen fors hebben zien teruglopen of hun onderneming nog maar net -of net niet- boven water hebben weten te houden. Of al die harde werkers in de zorg, het onderwijs, de politie, toezicht, onze kwetsbare ouderen………ga zo maar door.

Dat vraagt nog wel inzet van ons als gemeenschap, laat de zomer ons daarvoor inspireren, de fijne werkbezoeken heb ik weer opgepakt dus ik hoor uw suggesties heel graag. En met uw suggesties ben ik dan weer een ‘handje’ geholpen. Denkt u dus ook even aan anderen om u heen maar geniet vooral van de zomer, we hebben het verdiend!

Burgemeester Gilbert Isabella

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie