Het Laagland
Het Laagland Het Laagland

Herfststukjes en Lichtfestival VONK

13 oktober 2021 om 15:07 Overig

HOUTEN Deze herfstvakantie biedt Aan de Slinger ontzettend veel leuke activiteiten aan voor het hele gezin. Met het jeugdtheaterfestival Herfststukjes overdag in Aan de Slinger en het lichtkunstfestival VONK in de avonduren op het Fort bij ’t Hemeltje.

JEUGDTHEATERFESTIVAL HERFSTSTUKJES Van di 19 t/m vr 22 oktober is het tijd voor het allerleukste theateruitje: Herfststukjes! Een superleuk programma voor de kleinste theater- en filmbezoekers. Tijdens het jeugdtheaterfestival Herfststukjes zijn er drie stoere, grappige, fantasierijke en spannende jeugdvoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar, een familiefilm te zien en bieden we twee kunst- en theaterworkshops aan.

Het programma: de jeugdfilm ‘Berend Botje’ draait di 19 okt 14.00 uur. Een avontuurlijke Nederlandse familiefilm over Berend Botje, de jongste telg uit een mysterieuze kapteinsfamilie. Met Thomas Acda en Klaas van Kruistum. Wo 20 okt om 11.00 uur speelt jeugdtheatergezelschap BonteHond de stoere peutervoorstelling ‘SUPERSLOW’ 2+. Een muzikale voorstelling vol met theatrale hiphop. Cabaretier Kim van Zeben speelt haar hilarische voorstelling ‘De hond die licht gaf’ 6+ op do 21 okt om 14.30 uur. Fantasierijke voorstelling over uitvinder Victoria en haar proefjeshond Tosti. Op vr 22 okt om 14.30 uur speelt Het Laagland ‘2021: Een Ruimtereis’ 4+. Een muzikale houtje-touwtje kleuter-sciencefiction over twee astronautjes die dapper een nacht vol avontuur ingaan. Op do 21 okt om 11.00 uur geeft Catharina ten Berg van de tekenpraktijk ‘De Bron van Kleur’ de kunstworkshop ‘Kleurige herfstkrans maken 6+’ in de foyer van Aan de Slinger. Op vr 22 okt organiseert de Jeugdtheaterschool Aan de Slinger een superleuke theaterworkshop in de JTSzaal. Beide workshops zijn gratis, graag opgeven via publiciteit@aandeslinger.nl (vol = vol). Tickets en meer informatie: www.aandeslinger.nl

LICHTKUNSTFESTIVAL VONK! In de herfstvakantie verlicht VONK Fort bij ’t Hemeltje. Op deze prachtige locatie (Unesco Werelderfgoed) vindt het allereerste lichtfestival van Houten plaats. Met nu al ruim tweeduizend verkochte kaarten belooft het een drukbezocht debuut te worden. Rondom, over en dóór het 19e-eeuwse fort loopt een interactieve wandelroute met lichtkunstwerken. Gemaakt door bekende kunstenaars en door leerlingen van College de Heemlanden en Basisschool de Bijenkorf. Programmeur Lotte Zuijdwijk heeft een selectie van kunstwerken voor jong en oud gemaakt.

VONK Festival vindt plaats van 15 tot en met 23 oktober op Fort bij ‘t Hemeltje en is voor alle leeftijden. Tickets en meer informatie www.vonkfestival.nl. Lichtkunstfestival VONK is een doorstroomlocatie. Het tonen van een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de voorstelling ‘De hond die licht gaf’ van Kim van Zeben op do 21 okt om 14.30 uur.  Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor vrijdag 15 oktober 15 uur onder vermelding van ‘HOND’ naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.

BonteHond
Kim van Zeben
advertentie
advertentie