Inspiratiebeeld Beeldjutters - op Kallumaan
Inspiratiebeeld Beeldjutters - op Kallumaan Vonk Festival

Lichtkunstfestival Vonk op Fort ‘t Hemeltje bij Houten

Podiumkunsten

[HOUTEN] Het is zover, de kaartverkoop voor het lichtkunstfestival VONK is gestart! VONK Festival is een initiatief van Aan de Slinger in samenwerking met Staatsbosbeheer en de HKU. De eerste editie van dit culturele festival vindt plaats van 15 tot en met 23 oktober 2021 op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje. Het festival is voor alle leeftijden. 

Bij VONK ervaar je een nieuw mini-universum van tegenstellingen - tussen licht en donker, dag en nacht en tussen de natuur en de digitale wereld. Een interactieve lichtkunstroute leidt je langs de mooiste plekken in en rondom het fort. Langs deze route zullen verschillende kunstenaars exposeren met onder meer waterprojecties, performance arts, lichtprojecties en interactieve installaties.

Met veel enthousiasme maken we ook de eerste kunstenaars bekend: Beeldjutters, Front404, A Visual Conspiracy, Marijn te Kolsté en LotteZ exposeren met hun werk langs de interactieve lichtkunstroute.


Beeldjutters verzorgt een lichtinstallatie op het water, die samensmelt met het verhaal, de sfeer, het ritme en tempo van het omringende landschap van Fort bij ‘t Hemeltje. Zij worden vergezeld door hun stadsgenoten: het Utrechtse kunstduo Front404, die exposeren met twee verschillende installaties. Thoughts and Prayers gaat over de rust en geborgenheid van het fort. De Sensorgan benadrukt het fort en evenement juist als een sociale, levendige ontmoetingsplek waar mensen samenkomen. A Visual Conspiracy, een kunstenaarscollectief uit ‘s-Hertogenbosch, zal het Wood Wide Web tentoonstellen. Deze installatie onthult het paddenstoel wortel netwerk dat alle bomen in het bos met elkaar verbindt en communicatie tussen bomen mogelijk maakt. Ten slotte zullen ruimtelijke kunstenaar en beeldhouwer Marijn te Kolsté en lichtkunstenaar LotteZ, beiden uit Houten, een samenwerking aangaan waarbij zij analoge en digitale kunst combineren.

 Komt u zich verwonderen bij VONK? Koop een ticket via de website
www.vonkfestival.nl en houd de website en social media van VONK in de gaten voor verder nieuws. 

A Visual Conspiracy
advertentie