Afbeelding
Vonk

Kom je verwonderen bij eerste editie van lichtkunstfestival VONK

Overig

HOUTEN Het is officieel herfst. Het is prachtig weer buiten en we kijken alvast vooruit naar de langere donkere avonden in de herfstvakantie. Wij zorgen voor licht met de eerste editie van het lichtkunstfestival VONK, laat de organisatie van het festival weten.

Van vrijdag 15 oktober tot en met zaterdag 23 oktober exposeren meer dan 20 licht- en videokunstenaars met hun werken op het monumentale Fort bij ‘t Hemeltje in Houten. Als klap op de vuurpijl – en dat voor een munitie-opslag – is de Nieuwe Hollandse Waterlinie in juli 2021 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekomen. VONK is een festival van Aan de Slinger. Met de ligging in het groen van Fort bij ‘t Hemeltje, een fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie beheerd door Staatsbosbeheer, worden natuur en technologie tijdens een interactieve wandelroute bij elkaar gebracht. 

KUNSTENAARS Projectleider Bea Nederhoff van Aan de Slinger: ,,Met VONK brengen we kunstenaars op het gebied van licht- en videokunst uit onze regio samen. Het is prachtig om hen een podium te kunnen bieden na de moeilijke afgelopen anderhalf jaar.” 

Zie www.vonkfestival.nl voor het hele programma. Naast het werken met gevestigde namen is VONK ook lokale samenwerkingen aangegaan. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is hofleverancier met meerdere jongere kunstenaars. En nog jonger zijn de middelbare scholieren van College de Heemlanden en basisschoolleerlingen van De Bijenkorf uit Houten. Samen met kunstenaars van VONK hebben zij twee lichtkunstwerken gemaakt.

TICKETVERKOOP VONK Festival vindt plaats van 15 tot en met 23 oktober 2021 op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje en is voor alle leeftijden. Tickets zijn te koop in tijdslots tussen 18.00 en 23.00 uur via www.vonkfestival.nl. 

advertentie