Sam Hageraats
Sam Hageraats CDA Houten
column

Jongeren in Houten: laat van je horen!

Opinie Raadspraat

Soms lijkt het erop dat de gemeenteraad vooral iets is wat interessant is voor ouderen. De gemiddelde leeftijd van raads- en commissieleden ligt hoog. En het werk heeft misschien zelfs een wat stoffig karakter. Terwijl de gemeenteraad vaak gaat over onderwerpen die wij, de jongeren, zo belangrijk vinden. Over betaalbaar wonen, plekken waar je uit kunt gaan en elkaar kunt ontmoeten, duurzame energie voor een leefbare toekomst. Daarom ben ik commissielid geworden bij het CDA en vind ik dat andere jongeren ook van zich moeten laten horen.

Misschien eerst even voorstellen. Mijn naam is Sam Hageraats, 21 jaar oud en kom uit Schalkwijk. Ik ben namens het CDA commissielid voor de gemeenteraad. Daarnaast studeer ik HBO-Rechten, drum ik bij Caecilia in Schalkwijk en ben ik regelmatig te vinden bij Jongerencentrum Enter.

Jongerencentrum Enter is zo’n plek waar jongeren zich meer over moeten laten horen. Het is een geweldige plek voor jongeren om samen te komen. Doordat ik regelmatig bij Enter kom weet ik dat het als een plek wordt ervaren waar je jezelf kan zijn. De huidige coalitie heeft echter het plan opgevat om jongerencentrum Enter misschien te gaan verkopen. Dat lijkt mij een heel slecht idee. Het is een thuisbasis voor heel veel jongeren. Door te verkopen pak je een mooie plek af waar jongeren samenkomen en vraag je vervolgens van ze om op straat rond te hangen. Ik vind dat we Enter moeten behouden als plek voor jongeren. En jongeren zelf mogen zich daar best over laten horen.

We willen als jongeren graag in Houten blijven wonen. Maar doordat Houten zo duur is en de wachtlijsten lang zijn, kan dat niet. Ik ben er dan ook voor om snel betaalbare woningen voor jongeren te gaan bouwen. Niet nog meer nieuwe onbetaalbare huizen, maar appartementen en woningen die jongeren kunnen betalen. Dat vraagt om actie van de gemeente en om jongeren die de gemeenteraad laten weten wat zij nodig hebben.

Dus jongeren (en ouderen die graag wat willen betekenen voor jongeren) van Houten: laat van je horen! Jouw stem en geluid zijn belangrijk. Stuur mij een mailtje en laat mij weten wat jij belangrijk vindt. Of wat er volgens jou anders moet in deze gemeente. Dan spreken we af en doen we een biertje in Enter.

Sam Hageraats

samhageraats@cdahouten.nl

advertentie
advertentie