Gilbert Isabella
Gilbert Isabella Gemeente Houten
column

‘De kop is er af’, verkiezingen op komst

12 januari 2022 om 07:27 Opinie Raadspraat

Op het moment van schrijven is het 7 januari 2022, 7 dagen in het nieuwe jaar dus ik mag u/jullie nog wel even de beste wensen meegeven voor dit nieuwe jaar. Ik hoop dat het een mooi, gezond en plezierig jaar mag worden.

Ik wil dit keer vooral vooruitblikken, terugkijken hebben we denk ik de afgelopen feestdagen voldoende gedaan.

Ook dit jaar zullen we het nog vaak over corona spreken en merken dat we in een bijzondere tijd leven. Met u, hoop ik dat we met elkaar een manier vinden om samen verder te komen. Samen de schouders er onder blijven zetten en naar elkaar blijven omkijken. Dat we kunnen voorkomen dat de samenleving op slot zal moeten blijven of later weer opnieuw op slot moet gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we dat met z’n allen niet willen maar dat betekent ook dat we er iets voor moeten doen en soms zelfs laten. Er ligt vaak meer in je eigen ‘kunnen’ dan je denkt. En laten we eerlijk zijn, het hoeft ook niet altijd alleen om je zelf te gaan, je mag ook best rekening houden met de ander. Als gemeentebestuur doen we dat graag samen met u.

U krijgt ook weer een mooie kans om u uit te spreken over uw volksvertegenwoordigers. Op 16 maart zijn er verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. De komende weken zult u daar meer over gaan horen en er meer van gaan merken als de politieke partijen laten weten welk programma zij voor de komende 4 jaar hebben opgesteld.

Ik vind het altijd een bijzondere tijd zo naar de aanloop van verkiezingen. Het is goed om te volgen waar politieke partijen lokaal werk van willen maken. Hoe ze tegemoetkomen aan uw wensen en vragen. Welke mogelijkheden zij zien voor de ontwikkelingen in onze gemeente op de verschillende leefgebieden van u als inwoner.

Gaat u de komende weken met de partijen in gesprek, informeer u goed zodat u straks in het stembureau een keuze maakt die aansluit bij uw opvattingen. Onze volksvertegenwoordigers werken hard, hebben hart voor de zaken die in dit geval uw woonplaats betreffen. Een belangrijke taak in onze democratie waar uw opvatting en mening er zeker toe doen.

En dat geldt wat mij betreft zeker voor onze jongeren die dit jaar voor het eerst hun stem mogen uitbrengen. Doe dat vooral, het gaat om jouw leefwereld, jouw werkgelegenheid, jouw gezondheid, jouw vermaak, jouw toekomstige manier van wonen, jouw gezondheid en sport of culturele beleving. Waar je uit kunt gaan, een hapje kunt eten of drinken of je school en opleidingsmogelijkheden. Kortom: laat je stem niet verloren gaan en informeer je goed. Laat je stem horen zodat ook ‘jouw volksvertegenwoordiger’ straks weet waar jij belang aan hecht. En misschien wil je ook wel een handje helpen in het stembureau tijdens de verkiezingsdagen of bij het tellen van de stemmen na de verkiezingen. Stel je vraag hierover via verkiezingen@houten.nl

Gilbert Isabella, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie