Eef Stiekema
Eef Stiekema VVD Houten

Raadspraat: Praat je ook mee?

7 februari 2024 om 08:15 Opinie Raadspraat

Als inwoner kun je altijd meepraten over dingen die iedereen in de gemeente aangaan: waar gebouwd gaat worden, hoe wegen onderhouden zijn, hoe je geholpen kunt worden als het even tegenzit, hoe netjes het groen in de wijk er bij ligt en wat dit allemaal kost.Je kunt hiervoor aanschuiven bij een rondetafelgesprek, bij de fractie van een politieke partij of natuurlijk gewoon in gesprek gaan met een gemeenteraadslid.

In de komende periode worden er weer veel gesprekken gevoerd. Bijvoorbeeld over de Ronde van Houten. Dat is (helaas) geen wielerronde, maar een ronde waarbij we samen met inwoners, organisaties en ondernemers in de gemeente Houten op zoek gaan naar mogelijkheden om te bezuinigen.Goed om het op deze manier aan te pakken! We hebben veel vertrouwen dat er genoeg goede ideeën in de Houtense samenleving zijn.

Ook wat betreft bouwen gebeurt er op het moment veel. Het ombouwen van het KPN gebouw en van kantoren op De Molen naar appartementen, de bouw van stadswoningen en appartementen in het Oude Dorp en ga zo maar door! Het is mooi te zien dat er beweging in de bouwprojecten is gekomen, want de woningnood in Houten is groot. Wat ons betreft wordt nu snel doorgepakt in Houten Oost om woningbouw mogelijk te maken. Dat hebben we helaas niet alleen zelf in de hand, daar is ook de provincie voor nodig en die is nog niet zover. Als VVD doen we daar, ook via de collega’s bij de provincie, alles aan om dit te versnellen!

Heb je ook een goed idee waar de gemeente op kan bezuinigen of wil je meepraten over de bouwplannen? Laat het dan weten door een mail te sturen naar fractie@vvd-houten.nl. Wij horen altijd graag wat er leeft en gaan dan ook graag het gesprek aan!

Eef Stiekema, fractievoorzitter VVD Houten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie