Sam Hageraats
Sam Hageraats Eigen foto

Raadspraat - U-niet-zo-flex

8 november 2023 om 08:25 Opinie Raadspraat

Sinds maart 2019 bestaat binnen de gemeente Houten geen buslijn meer met een vaste route, maar kunt u middels U-flex op afroep bij een bushalte opgehaald worden. Voor mij als visueel beperkte, maar ook voor anderen die het OV gebruiken brengt reizen met U-flex een extra handeling met zich mee. Je moet namelijk de bus minstens 40 minuten van tevoren oproepen. Dit betekent dat je niet flexibel bent qua afspraken maken. Ook kan het lastig zijn, omdat U-flex een willekeurige route kan nemen, waardoor je nooit weet hoelang de reis zal gaan duren. Het leek mij een goed idee om de wethouder verantwoordelijk voor mobiliteit en bereikbaarheid te laten ervaren hoe het is om vanuit het buitengebied bij het gemeentehuis in Houten te komen.

We spreken af in Schalkwijk om vanuit daar naar Houten te gaan. Het gemeentehuis is natuurlijk het werkadres van de wethouder en als commissielid voor het CDA kom ik er ook heel veel. Maar het is ook de plek waar je naar toe reist voor supermarkten, cafés, restaurants, winkels en diensten. Dit zijn plekken waar iedereen gemakkelijk zou moeten kunnen komen. Naast belangrijke faciliteiten speelt ook een deel van het sociale leven hier af.

Het uiteindelijke doel van deze afspraak is om iemand van het college van burgemeester en wethouders te laten ervaren hoeveel moeite het kost om binnen Houten met het OV te reizen. Is er misschien een betere oplossing te vinden voor inwoners die afhankelijk zijn van het OV?

Op moment van schrijven heeft de afspraak nog niet plaats gevonden, maar bij publicatie wel. Het verslag van deze afspraak is via de volgende link en QR-code te lezen:

www.cda.nl/utrecht/houten/actueel/nieuws/ov-afspraak-met-wethouder

Sam Hageraats, commissielid CDA Houten

samhageraats@cdahouten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie