Tineke is artistiek leider van het Symfonisch Blazers Ensemble Houten
Tineke is artistiek leider van het Symfonisch Blazers Ensemble Houten Irene van Valen

Symfonisch Blazers Ensemble Houten geeft winterconcert in Theater Aan de Slinger

21 november 2021 om 12:19 Muziek

HOUTEN Na de afgelasting van hun jubileumconcert in 2020, hoopt het Symfonisch Blazers Ensemble Houten (SBE) op 12 december om 14.00 uur een winterconcert in Theater aan de Slinger ten gehore te brengen. Bijzondere bijkomstigheid is de samenwerking met het Lekstadorkest uit Culemborg.

Irene van Valen

In 2015 startte het SBE als amateur blazers ensemble met hout- en koperblazers. Vijf jaar later telde zij 28 leden die stonden te popelen om een groot eerste-lustrum concert te geven. ,,We stonden op de top van ons kunnen en verheugden ons erop. Het werd echter afgelast”, vertelde Tineke van der Meulen, eindverantwoordelijke van SBE. Zij kiest de muziekstukken, zet de lijnen uit en leidt de repetities. ,,Een orkest ben je samen. We zetten graag iedereen in waar zij tot bloei komen. We oefenen iedere twee weken en treden twee keer per jaar op. Een keer in het theater en een keer in een zorginstelling.

HERSTART Zodra men mocht oefenen verdeelden de muzikanten zich in groepen van zeven personen die steeds een half uur oefenden op een eenvoudiger repertoire. Voor moeilijke stukken ontbrak het aan tijd. Het samenzijn speelde in op de behoefte aan ontmoeting en muziek maken.” Na de lockdowns kwamen niet alle muzikanten terug. ,,We bleven met achttien liefhebbers over en stonden wiebelig op de benen tot een lid het 29-koppige Lekstadorkest uit Culemborg onder leiding van Henk Houben en presentator Willem van Baarssen uitnodigde. Hij is musicus en presentator. Hij  combineert op geheel eigen wijze theater met presentatie en humor.”

DANKBAAR Tineke spreekt dank en waardering uit voor muzikanten Ina Laurens - van Valen, Joke Hildebrand en Gemma de Graaf die dit concert organiseren. Zij regelden alles van muziekstukken en orkestopstelling tot de broodjes. ,,Ik kon het niet beter.” Daarnaast bedankt ze orkestlid Pauline Kruiver voor het voortreffelijke drukwerk als programmaboekjes en flyers. Naast dank aan hen, benoemt Tineke de uitstekende coronaprotocollen van het Theater en het bureau van het Houtens Muziek Collectief. ,,Hier vond geen incident rondom corona plaats. Het is hier veilig. We hopen dat het optreden door kan gaan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie