Zaterdagportret Jolien Kistemaker: ,,Zonder publiek kan ik niets met dit vuur in mij”

9 okt, 09:32 Overig Zaterdagportret
Irene van Valen
Jolien op de plek waar ze eens 'Het Dorp' zong
Jolien op de plek waar ze eens 'Het Dorp' zong

HOUTEN Voor wat ze wil zeggen, gebruikt ze het liefst het podium. Ze maakte haar debuut tijdens Gluren bij de Buren 2014 in Houten. Ze hoopt mensen te verbinden, hen aan het denken te zetten en zo de wereld te verbeteren. Jolien Kistemaker is theatermaker, zangeres en liedjesschrijver. Haar droom is een groter publiek te bereiken, zodat haar muziek en teksten bekender worden. ,,Het gaat me niet om de roem. Het theater vak past me het beste.”

Jolien is geboren op 9 september 1989 als jongste van drie dochters: ,,Ik kom uit een warm nest en zag het sociale karakter in mijn ouders en grootouders. Zij vonden wegen om contact te onderhouden met familieleden en vrienden in landen als Duitsland, Amerika en Frankrijk. Zij waren echt geïnteresseerd in anderen. Ik maakt het me eigen en goot er mijn eigen sausje overheen.” Jolien is begaan met mensen, de wereld en dieren. Ze leeft veganistisch en vindt duurzaamheid belangrijk.

STIMULANS Ze speelde als kind graag toneel en toonde toen al het theatrale dat nodig is in het vak. Na het zien van de musical ‘42nd Street’ in Koninklijk Theater Carré wist ze dat zij thuishoort op het toneel. ,,Die musical overweldigde me, maar ..