Burgemeester Isabella bezocht echtpaar Feenstra-Veenstra in hun ruime appartement
Burgemeester Isabella bezocht echtpaar Feenstra-Veenstra in hun ruime appartement Irene van Valen

Echtpaar Feenstra - Veenstra is 60 jaar getrouwd ‘We zijn graag onder de mensen’

1 december 2023 om 16:40 Mensen

HOUTEN Met veel plezier ontvingen Henk en Femke Feenstra - Veenstra de felicitaties van burgemeester Gilbert Isabella. Hij zei trots te zijn, want zij zijn na 60 jaar nog samen. Zij trouwden op 29 november 1963 en vierden dit jubileum met hun kinderen, kleinkinderen en vriendin Janny in een restaurant in Utrecht. Daarna bezochten zij de Zeven Steegjes waar Janny geboren is. ,,Het was een heerlijke avond”, zei Femke.

door Irene van Valen

Zowel Henk (88) als Femke (85) zijn geboren in Leeuwarden. Zij ontmoetten elkaar tijdens catechisatie, trouwden en woonden achtereenvolgens in Groningen en Haren tot Henk werk kreeg in Oss. Daar woonden zij 26 jaar. Henk werkte als bioloog bij Organon en testte middelen op dieren. ,,Het was leuk en boeiend werk en bood veel sociaal contact met anderen. Middelen moeten getest worden op veiligheid voor de mens. Ik weet niet hoe dat anders moet. Vroeger was het bedrijf heel open en organiseerde open dagen, maar dat kan niet meer, want bezoekers maken het onveilig. Dat vind ik jammer.” Femke zette zich in diezelfde tijd in als vrijwilliger: ,,Ik werkte in een bejaardenhuis en gaf onder andere gymlessen, las de krant voor en hielp met carnaval.” Het paar verhuisde nog een paar keer tot zij zestien jaar geleden in Houten hun thuis vonden.

Al gaat het niet meer zo soepel als voorheen, we wandelen zoveel als kan.

ACTIEF

Zij wonen daarmee dichtbij een van hun twee kinderen en worden regelmatig bezocht door hun vier kleinkinderen. ,,We wonen hier met veel plezier”, zegt Henk. Wat betreft de flora en fauna mist hij de oorspronkelijke inheemse begroeiing. Hij beaamt dat de lentebloesem in het voorjaar erg mooi is. ,,Daar maken we iedere keer weer foto’s van. Het is een mooi uitzicht vanuit ons appartement”, zegt Femke. Het paar blijft zo actief mogelijk. ,,Al gaat het niet meer zo soepel als voorheen, we wandelen zoveel als kan. Vroeger liepen we van hier naar Het Rond. Dat was ruim een half uur. Dan bezochten we het Eetatelier, waar ik me heel thuis voel. Nu bezoeken we hen regelmatig met de golfkarren. We zijn graag onder de mensen.” Daarnaast doet het paar aan seniorenfitness, eet twee keer per maand in Cultuurhuis Schoneveld en zijn blij met Janny die regelmatig komt.

RIJK

Gedurende hun huwelijk genoten Henk en Femke van vele vakanties en groepsreizen naar verre bestemmingen. We kunnen kortweg stellen dat zij landen op alle continenten bezochten. Daarbij maakte Roemenië indruk omdat het aan arm land is. ,,De ramen van ons hotel vielen er zowat uit”, zei Femke, ,,Maar dat accepteer je. Daartegenover waren de mensen onverminderd vriendelijk.” Hierop vult Henk aan: ,,Andere culturen en landen zijn leuk en boeiend. Je kunt er veel van leren.” In Zuid-Afrika werd het stel op klaarlichte dag overvallen. ,,Al duwden ze mij op de grond en probeerden ze Henk te beroven, het lukte niet. We hielden er geen trauma’s aan over, want we werden direct goed opgevangen en konden meteen ons verhaal kwijt”, legde Femke uit. Na nog een gesprek over huisvesting en de opvang van mensen die in Nederland mogen blijven, nam Isabella afscheid. 

,,Wij hebben een rijk leven”, zei Henk en keek Femke daarbij aan. ,,Ik hoop dat Houten de warme gemeente blijft die het altijd was. Een gemeente waar we naar elkaar omzien.”

advertentie
advertentie