Echtpaar van Middelkoop vierde hun samen-zijn met burgemeester Isabella
Echtpaar van Middelkoop vierde hun samen-zijn met burgemeester Isabella Irene van Valen

Echtpaar van Middelkoop is na 60 jaar bovenal dankbaar dat zij samen zijn

21 november 2023 om 12:58 Mensen

HOUTEN Op 19 november 1963 zeiden Teun van Middelkoop en Wil Hoogendoorn ‘ja’ tegen elkaar. Burgemeester Gilbert Isabella feliciteerde hen met dit 60-jarig jubileum, waarbij dankbaarheid en plezier de boventoon voerden. ,,We hadden altijd veel schik en behaalden veel mijlpalen, wat logisch is met een groot gezin”, stelt Wil. Komende zaterdag volgt een high tea met de familie in de Eskol-kerk.

door Irene van Valen

Zowel Teun als Wil lagen onlangs om verscheidene redenen in verschillende ziekenhuizen. Zij woonden nog maar een half jaar in een aanleunwoning bij Wooncentrum De Loericker Stee om te verhuizen naar een appartement binnen het wooncentrum. De extra zorg en aandacht, maar vooral de dankbaarheid dat zij nog samen zijn, is onverminderd groot en reden voor blijdschap. ,,Daarvoor woonden we met veel plezier op Het Wed. Alles bij elkaar wonen we zeventien jaar in Houten”, vertelt Wil. 

KOSTER

Wil is geboren in Gouda en Teun in Alphen aan den Rijn. ,,Via via ontmoetten wij elkaar”, vertelt Wil. Teun begon zijn loopbaan als meubelmaker in Waddinxveen tot hij na veertien jaar een advertentie in het kerkblad ontdekte. Men zocht een koster voor de Protestantse Westerkerk waar nu Bunk Hotel Utrecht in gehuisvest is. Teun solliciteerde en kreeg de baan. ,,Dat was in 1976. We verhuisden naar de woning achter de kerk. Een voorwaarde was dat Wil mee zou werken”, legt Teun uit. Wil vult aan: ,,Dat vond ik prima, al bleef ik ook trouw aan mijn rol als moeder. We kregen vijf kinderen. Zij leerden rolschaatsen in de kerk en ik haalde wel eens de Donald Duck bij de preekstoel vandaan.” De jaarlijkse synode, een landelijke kerkvergadering, bezorgde veel werk dat zij als gezin uitvoerden. Kerkbanken moesten wijken voor tafels en 300 lunchpakketten werden gemaakt. ,,De saamhorigheid was groot”, herinnert Wil zich.

HERINNERING

Een van de zoons benoemt de wekelijkse koorrepetitie met telkens dezelfde liederen onder zijn kamer. Hij wilde andersom een keer overlast bezorgen en legde zijn geluidsboxen op de grond met de muziek hard. ,,Nu lachen we erom, maar toen sprak ik hem streng toe”, stelt Teun. Na 21 jaar in de kerk, vond het paar werk in een uitvaarcentrum, waar zij opnieuw samenwerkten. Het echtpaar kreeg veertien kleinkinderen en verwacht hun vijfde achterkleinkind.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie