Het was een feestelijk samenzijn bij echtpaar Miltenburg
Het was een feestelijk samenzijn bij echtpaar Miltenburg Irene van Valen

Bij echtpaar Miltenburg is de liefde al 60 jaar wederzijds

21 november 2023 om 16:30 Mensen

HOUTEN Antoon Miltenburg en Lien Zwezerijnen trouwden op 19 november 1963 en ontvingen de felicitaties van burgemeester Gilbert Isabella in het huis waar zij 60 jaar geleden hun huwelijksavontuur startten. De burgemeester bewonderde de grote bos rode rozen waarop Lien zei: ,,Hij is nog steeds gek op me.” Het paar vierde hun feest groots met 40 buren, vrienden en familieleden in de Engel. Isabella genoot van een stuk overgebleven bruidstaart, waarvan gezegd werd: ,,Daar hadden we 60 jaar geleden geen geld voor.”

door Irene van Valen

Antoon is geboren in Schalkwijk en Lien in Jutphaas. Zij ontmoetten elkaar tijdens dansavonden bij Ossendrijver en trouwden na hun verkeringstijd op 19 november. ,,Als Katholiek, mocht je niet trouwen in de vier weken voor kerst”, legde Lien uit. Het paar kreeg drie kinderen. De eerstgeborene stierf, tot groot verdriet van de ouders, korte tijd na zijn geboorte. De twee volgende zoons, hun partners en de twee kleinkinderen maken het paar onverminderd trots: ,,Ze zijn onze liefsten”, zei Lien. Antoon vulde aan: ,,Ze kwamen allemaal goed terecht met hun werk of studie.”

WERK

Antoon werkte 40 jaar bij de spoorwegen als service coördinator. Hij was verantwoordelijk voor het zo snel mogelijk weer rijdend maken van het materieel. Antoon vertelde: ,,Ik ben nooit ziek geweest en ging met 55 jaar met pensioen. Het was hard, maar leuk werk, alleen de wisselende diensten werden op het laatst wel zwaar.” Lien werkte tot ze trouwde bij een slager in Jutphaas, waar ze als kind opgroeide. Toen haar eigen kinderen naar school gingen werkte ze bij Slagerij de Ploeg en in de huishouding op een paar adressen. Hoe dan ook was altijd een van de ouders thuis, wat kon door de onregelmatige diensten van Antoon.

HOBBY

In zijn vrije tijd was Antoon te vinden in zijn moestuin, aan het water met een vishengel of op de fiets. Helaas kan dat niet allemaal meer. Lien breidt graag. Ze maakt omslagdoeken, dekens en mutsen die in samenwerking met buurvrouw Irma Appelhof naar Gambia worden gebracht. In de straat kijken buren goed naar het paar om. Al schreef het paar zich wel in voor een appartement in een zorginstelling in Vianen, want zij worden hulpbehoevender en kunnen daar samen blijven wonen. Hun hart ligt echter blijvend in Houten en sowieso voor altijd bij elkaar. ,,We houden nog steeds van elkaar hè?”, besloot Lien en keek Antoon aan.

advertentie
advertentie