Echtpaar van Kuilenburg - Schuurman ontving felicitaties van locoburgemeester Molenaar
Echtpaar van Kuilenburg - Schuurman ontving felicitaties van locoburgemeester Molenaar Irene van Valen

Echtpaar van Kuilenburg - Schuurman 60 jaar samen: ,,Kibbelen en het goed maken hoort erbij.”

5 oktober 2022 om 12:12 Mensen

HOUTEN Gerrit van Kuilenburg en Jannie Schuurman trouwden op 3 oktober 1962. Locoburgemeester Rosa Molenaar feliciteerde hen met dit 60-jarig jubileum. ,,We trouwden jong. Daarom wisten we dat we het zouden kunnen halen. Nu het echt zo is ben ik blij en trots”, zei Jannie.

Irene van Valen

Gerrit en Jannie zijn beide Utrechters. Hij is van 1939, zij van 1943. Ze kennen elkaar van de basisschool. Gerrit was de vriend van Jannies broer. ,,Het was geen liefde op het eerste gezicht. We groeiden naar elkaar toe”, zei Jannie. Gerrit vertelde: ,,Het koste moeite om de toen zestienjarige Jannie mee uit te vragen. Ze maakte lange dagen in de melkwinkel van en met haar ouders. Ze mocht gelukkig mee naar de bioscoopvoorstelling van 21.00 uur.”

HUWELIJK Er heerste toen een grote woningnood. Met het vrijkomen van de etage van Jannies grootouders aan de Amsterdamse Straatweg zei haar opa dat ze maar moesten trouwen en daar wonen. ,,Mijn moeder vond me jong. Mijn vader zei daarop: ‘ze wordt vanzelf ouder’. Bovendien was mijn broer binnenkort thuis. Hij werkte in de vaart en was eens per jaar thuis. Daarom trouwden we”, vertelde Jannie. Hij was 23, zij 19. Omdat de etage nog niet leeg was, sliep het paar tijdelijk op zolder bij Gerrits ouders en aten bij haar ouders. Met het uitvaren van haar broer gebruikten zij zijn kamer tot ze verhuisden naar de etage bij haar grootouders. Daar kregen zij een zoon, verhuisden na drie jaar naar de Spaarnestraat waar zij een dochter kregen en verhuisden in 2002 naar Houten vanwege de rustige en mooie omgeving.

GEHEIM Het paar vertelde meer over het drukke werk voor de melkwinkel van haar ouders. Maar wij richten ons vooral op het geheim van dit paar: ,,We groeiden meer naar elkaar toe. Het gaat om respect en zorgen voor elkaar. Kibbelen en het goedmaken hoort erbij.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie