Echtpaar Teunissen - van der Veer vereerd met het bezoek van de burgemeester
Echtpaar Teunissen - van der Veer vereerd met het bezoek van de burgemeester Irene van Valen

60-jarig huwelijk Co en Jopie Teunissen - van der Veer: ,,Praat het uit als er iets is”

Mensen

HOUTEN Op 3 oktober bezocht burgemeester Gilbert Isabella echtpaar Co en Jopie Teunissen - van der Veer. Hij feliciteerde hen met hun 60-jarig huwelijk. Co zei lachend: ,,We hadden een goed leven: ik het plezier, zij het geld.”

Irene van Valen

Co en Jopie, beide Utrechters, trouwden op 3 oktober 1962 voor de wet en op 6 oktober voor de kerk. ,,In tijden van woningnood waren wij blij met ons huis aan de Laan van Soestbergen. We hadden er een volière.” Meneer hield veel verschillende vogels die eigenlijk niet gehouden mochten worden. Hij won verschillende prijzen met zijn kanaries en verbaasde de burgemeester door te vertellen dat hij Putters met Kanaries kruiste. 

BEZIGHEDEN Het paar kreeg een zoon en een dochter en verhuisde zo’n 40 jaar geleden naar Houten. Inmiddels tellen zij vier kleinkinderen. Sinds een jaar wonen zij op Castellum dichtbij alle voorzieningen. Vanuit huis kijken zij over het water. Zij voelen zich op hun plek. Co fietste graag en veel. Hij fietste tien keer de Elfstedentocht en een keer naar hun zoon in Dinxperlo. Hij was lid van een fietsclub en zag veel van Nederland. Toch genoot hij het meest van het Eiland van Schalkwijk. Nu gaat Co twee keer in de week naar Schoneveld waar hij onder andere kaart en tekent. Jopie was vroeger naast de zorg voor het gezin druk met kleding maken. Nu zingt ze met veel plezier bij de Castellum Singers en treedt graag op. 

WERK Co werkte bij verschillende bedrijven tot hij uiteindelijk bij PTT, later KPN, een opleiding kreeg en er 40 jaar met veel plezier werkte. Jopie werkte voor haar huwelijk bij de Gezondheidsdienst voor dieren en tijdens het huwelijk in de bedrijfskantine bij Rijkwaterstaat. Haar dochter zei blij te zijn dat haar moeder halve dagen werkte. Dan was ze thuis als zij thuis kwam. Op de vraag naar hun geheim zei het paar: ,,Laat elkaar in de waarde en als er iets is, praat het goed uit.”

advertentie
advertentie