Echtpaar De Kluiver-Oltmann en loco-burgemeester Sander Bos
Echtpaar De Kluiver-Oltmann en loco-burgemeester Sander Bos Annette Stolk-de Vries

Briljanten echtpaar De Kluiver-Oltmann: ,,We waren gelukkig met elkaar en dat is altijd zo gebleven. Dan gaat de rest vanzelf.”

21 juli 2022 om 11:48 Mensen

HOUTEN Op 19 juli, tot dusver de warmste dag van het jaar, vierde het echtpaar De Kluiver – Oltmann hun 65-jarige bruiloft. Het feest werd met koffie en gebak gevierd in de gezellig versierde ontvangstruimte van het Vertrouwde Dorp. Loco-burgemeester Sander Bos feliciteerde het echtpaar namens het gemeentebestuur en overhandigde hen een prachtig kunstwerk voor aan de muur.

Annette Stolk – de Vries 

Truus Oltmann studeerde Natuurkunde in Amsterdam. Voor haar onderzoek had ze een opstelling staan in een laboratorium. ,,Ga maar naar Hans de Kluiver die wil je wel helpen”, zo werd haar verteld. Zo gezegd, zo gedaan en op die manier leerde ze haar toekomstige man kennen. Truus: ,,Het was helemaal niet zo gewoon dat Hans mij wilde helpen hoor. Veel mannen vonden het in die tijd maar onzin dat vrouwen wetenschappelijk onderzoek deden.” Hans werd hoogleraar en was jarenlang werkzaam aan het FOM-instituut (Fundamenteel Onderzoek der Materie) in Jutphaas waar hij onderzoek deed naar kernfusies.

HUWELIJKSREIS Het echtpaar trouwde op 19 juli 1957 in Haarlem en ging op huwelijksreis naar Engeland Ze maakten daar een prachtige rondreis. Twee kinderen kreeg het echtpaar, een zoon en een dochter en twee kleinkinderen. Als gezin werden vakanties regelmatig in Zwitserland doorgebracht, waar wandelingen door de prachtige bergen werden gemaakt. Ook werd genoten van hun tweede huis in Ouddorp. Midden jaren 80 verhuizen Truus en Hans naar Houten en gaan wonen in de wijk de Borchen waar ze één van de eerste bewoners waren. Ze woonden daar met zeer veel plezier en roemen ook nu nog de wijze waarop Houten is gebouwd. In juni van dit jaar maakten ze de overstap naar een appartement in het Vertrouwde Dorp waar ze ook weer één van de eerste bewoners zijn. 

MUZIEK In hun leven neemt muziek een belangrijke plaats in. Truus studeerde piano B aan het conservatorium en heeft jarenlang pianoles gegeven, zowel aan huis als in Maarssen en Vleuten. Ook Hans kan goed pianospelen. In hun appartement staat een vleugel waaraan nog regelmatig wordt gespeeld. Zittende in de grote kring met medebewoners en verzorgenden geniet het echtpaar zichtbaar van de dag. Vereerd zijn ze met het bezoek van de loco-burgemeester. Hans leest trots de ontvangen brief met felicitaties van de commissaris van de Koning voor en Truus de brief waarin ze namens de Koning en Koningin worden gefeliciteerd. Overigens vindt ze het niet zo moeilijk om 65 jaar getrouwd te zijn: ,,We waren gelukkig met elkaar en dat is altijd zo gebleven. Dan gaat de rest vanzelf.” 

advertentie
advertentie