Bruidspaar de Vries-Kruize
Bruidspaar de Vries-Kruize Annette Stolk-de Vries

Briljanten bruidspaar De Vries-Kruize

10 augustus 2021 om 11:45 Mensen

HOUTEN] Wat een schitterende dag was 3 augustus voor de heer en mevrouw de Vries-Kruize. Op die dag vierde dit stralende echtpaar hun briljanten huwelijksfeest, 65 jaar getrouwd. Burgemeester Gilbert Isabella vereerden hen met een gezellig bezoek aan huis en overhandigde hen daarbij als cadeau een prachtig litho van het Oude Dorp. 

Annette Stolk – de Vries

Cees de Vries werd in 1931 geboren in de stad Groningen. Dicky Kruize zag twee jaar later in Wedde het levenslicht. Ze zagen elkaar voor het eerst in lunchroom Lich in de Herestraat. Zij vijftien jaren jong, hij zeventien. Het was liefde op het eerste gezicht. Die liefde voor elkaar is nooit meer verdwenen. Tot op de dag van vandaag genieten ze van elkaar. 

KOETS Op 3 augustus 1956 kwam het paar in een koets aan bij het stadhuis van Groningen, alwaar het ja-woord werd gegeven. Drie jaar lang woonden ze vervolgens op een zolderkamer bij de ouders van Dicky. Ook toen was de woningnood groot. In 1959 betrokken ze uiteindelijk hun eerste eigen woning, ze voelden zich de koning te rijk. 

SPORT Sport speelde een belangrijke rol in hun leven. In haar jeugd handbalde Dicky bij Sparta. Cees voetbalde niet onverdienstelijke bij GVAV. Een dubbele beenbreuk maakte vroegtijdig een einde aan zijn carrière. Hij bleef echter actief in de voetballerij. Jarenlang was hij voorzitter van de jeugdcommissie. Het door hen jaarlijks georganiseerde internationale jeugdtoernooi was vermaard. Vanuit GVAV ontstond FC Groningen. Cees was daar nog enkele jaren actief als elftalbegeleider van het tweede elftal. Supporter van de club zijn ze tot op de dag van vandaag. 

CARRIERES Dicky was vroeger kapster bij gerenommeerde kapperszaken in Groningen. ,,In die tijd was het nog zo dat notabelen uit de stad wekelijks hun haar lieten doen”, vertelt Dicky. Haar bazen liepen met haar weg. In 1951 was Cees het verzekeringsvak ingerold. Als gevolg van het plotselinge overlijden van zijn vader nam hij zijn assurantiekantoor over. ,,Dat was een lastige tijd. Ik was negentien jaar en had eigenlijk niet de ambitie om de verzekeringen in te gaan.” Het lukte hem echter om, geassisteerd door zijn vrouw, een succesvol assurantiekantoor op te bouwen. Na bijna 45 jaar verkocht hij in 1995 het bedrijf. Deze prestatie leverde hem, mede dankzij het bestuurlijke werk dat hij bij GVAV had verricht, een Koninklijke onderscheiding op. 

We kunnen nog heerlijk meedoen

HOUTEN In december 2019 verhuist het echtpaar naar een prachtig appartement in Houten, de plaats waar beide dochters al woonden. Cees: ,,Met het bereiken van onze hoge leeftijd hebben we af en toe een steuntje in de rug nodig en dat ontvangen we op een geweldige wijze van onze kinderen en kleinkinderen en hun partners.” Dicky: ,,Als nu de deur open gaat komt er vaak één van je (klein)kinderen binnen. We genieten daar enorm van.” Ze hebben hun draai helemaal gevonden en roemen de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de mensen in Houten. ,,We zijn gelukkig dat we dit allemaal nog mogen beleven. We kunnen nog heerlijk meedoen. We hopen er op deze wijze nog een paar mooie jaren aan vast te knopen.”

advertentie
advertentie