Het nieuwe bestuur van Buitenwereld: Henk Vernooij, Jolanda Wiesman, Etto Planting, Bart Keijl, Steffie Dega
Het nieuwe bestuur van Buitenwereld: Henk Vernooij, Jolanda Wiesman, Etto Planting, Bart Keijl, Steffie Dega Buitenwereld

Tijdelijk beheerder kwam voor Buitenwereld als ‘duveltje uit een doosje’

Maatschappelijk

HOUTEN Het bestuur van stichting Buitenwereld reageert tweeledig op de reactie van wethouder Overweg over de kwestie. Het bestuur is blij dat de wethouder toezegde de continuïteit van de speeltuin en kinderboerderij te waarborgen, maar schrok toen Overweg bekend maakte een tijdelijk beheerder gevonden te hebben. 

door Agnes Corbeij

Gisteravond raadde wethouder Overweg de raad af de motie van ITH te steunen. Voorzitter Henk Vernooij luisterde live mee met de raad en was zeer verrast over de tijdelijk beheerder, die de wethouder zei aan te gaan stellen. ,,Ik was verbijsterd. Die tijdelijk beheerder kwam voor ons als een duveltje uit een doosje. Wij gingen ervan uit dat wij als stichting met vrijwilligers en medewerkers aan zouden blijven totdat er een nieuwe beheerder zou zijn.”

Vernooij is bang dat de kinderboerderij er toch onder zal lijden als dit niet gebeurt. ,,Het gaat om het belang van de dieren. Sommigen zijn drachtig, er komen straks lammetjes. Weet de tijdelijk beheerder wat daarbij komt kijken? Als onze medewerkers er niet meer zijn, gaat er kennis en kunde verloren.” Wel is Vernooij blij met de toezeggingen die Overweg deed over de continuïteit van de kinderboerderij. ,,We zijn er nu wel gerust op dat er geen dieren weggaan.”

advertentie
advertentie