De dieren willen niet weg, zo zeggen de spandoeken die vandaag werden opgehangen bij Buitenwereld.
De dieren willen niet weg, zo zeggen de spandoeken die vandaag werden opgehangen bij Buitenwereld. Jolanda Wiesman

ITH wil dat gemeente faillissement van Buitenwereld voorkomt

9 februari 2021 om 13:33 Maatschappelijk

HOUTEN Inwonerspartij Toekomst Houten wil dat het college zich inzet om een faillissement van stichting Buitenwereld te voorkomen. Ook vraagt ITH het college om de mogelijkheden tot samenwerking met het nieuwe bestuur te verkennen. Dit stelt raadslid Willem Zandbergen in een motie die tijdens de raadsvergadering vanavond behandeld wordt.

door Agnes Corbeij

In de motie staat benoemd dat de continuïteit van de kinderboerderij en het behoud van de dieren mogelijk in het gedrang komt, doordat het college eerder besloot de subsidie stop te zetten. Als gevolg daarvan moet de stichting mogelijk faillissement gaan aanvragen binnenkort. ITH wil dat de gemeente meer doet om dat te voorkomen. 

Het nieuwe bestuur van de stichting luidde eerder de noodklok. Over de lange termijn van de kinderboerderij en speeltuin zijn het nieuwe bestuur en het college het eens, er moet een nieuwe bestuursvorm komen, met een nieuwe exploitant. Over de overbruggingsperiode tot die nieuwe beheerder is gevonden, zijn ze het niet eens. 

Wethouder Overweg legde eerder uit dat een faillissement juist voor een schone lei zou zorgen. Overweg: ,,We willen de kinderboerderij en de speeltuin behouden voor Houten en gewoon open gaan na de winterstop, al zal het heel ‘low profile’ zijn. De bezoekers moeten hier geen last van krijgen.” Wel moet het bestuur faillissement aanvragen, aldus Overweg. ,,We stoppen met de organisatie. Als de stichting failliet verklaard wordt, zijn de terreinen weer van de gemeente en kunnen we verder.”

advertentie
advertentie