De dieren willen niet weg, zo zeggen de spandoeken die vandaag werden opgehangen bij Buitenwereld.
De dieren willen niet weg, zo zeggen de spandoeken die vandaag werden opgehangen bij Buitenwereld. Jolanda Wiesman

Ook ITH stelt vragen over Buitenwereld

20 april 2021 om 09:47 Dieren

HOUTEN Net als SGP stelt ook ITH vragen over Buitenwereld. Zandbergen wil dat het advies van de commissie voor de bezwaarschriften openbaar gemaakt wordt. Ook vraagt Zandbergen zich af waarom de wethouder niet heeft overlegd met de dierenarts die al jaren betrokken is bij Buitenwereld. 

door Agnes Corbeij

Vorige week werd bekend gemaakt dat het rapport van de commissie voor bezwaarschriften niet openbaar gemaakt wordt. Het oude bestuur had bezwaar gemaakt tegen deze beslissing en er is een hoorzitting geweest. Het advies van de commissie voor de bezwaarschriften blijft echter binnenskamers.  

Volgens Willem Zandbergen van ITH is dit geen juiste procedure. ,,Als het geding al ver gevorderd is, zodanig dat de zitting al is ingepland en de uitnodiging door partijen is ontvangen, dan kan de curator na een faillissement in beroepszaken niet meer overgaan tot het overnemen van het geding volgens 8:22 lid 2 Algemene Wet Bestuursrecht.”

Volgens ITH hebben de bestuursleden het recht om dit rapport in te zien. ,,De hoorzitting heeft reeds plaatsgevonden en dan volgt uit de wetsystematiek dat het bestuur van Stichting Buitenwereld de bezwaarprocedure kan voortzetten.”

Ook over het vertrek van een aantal dieren heeft ITH vragen, net als de SGP. Zandbergen vermoed belangenverstrengeling: ,,Klopt dat dat de huidige beheerder eerder betrokken is geweest bij een kritisch rapport over mogelijk slechte omstandigheden bij de Kinderboerderij dat achteraf onterecht bleek te zijn? Heeft u daar onderzoek naar gedaan en wat zijn de uitkomsten hiervan? Indien dit zou kloppen, in hoeverre is het dan verantwoord dat deze beheerder nu is aangesteld?” 

De vragen komen vanavond aan bod tijdens de raadsvergadering. Houd HoutensNieuws.nl in de gaten voor de antwoorden.  

advertentie
advertentie