Een aantal dieren is inmiddels van de kinderboerderij verhuisd naar elders
Een aantal dieren is inmiddels van de kinderboerderij verhuisd naar elders TS

SGP vraagt om openheid van bestuur rondom Buitenwereld

19 april 2021 om 13:01 Dieren

HOUTEN SGP Houten vraagt het college om openheid van zaken rondom stichting Buitenwereld. Wouter van den Berg wil dat het advies van de adviseurs die de gemeente geraadpleegd heeft over het dierenwelzijn openbaar gemaakt wordt.  

Vorige week werd bekend dat het dierenwelzijn bij Buitenwereld te wensen overliet en dat daarom dieren verhuizen van de kinderboerderij naar elders. Wouter van den Berg van SGP heeft vragen gesteld aan het college. Hij pleit voor openheid van zaken, omdat dit nodig zou zijn voor de ‘route naar de toekomst’.

Van den Berg vraagt zich af waarom er toch steeds onrust is rondom Buitenwereld. ,,Dit is niet goed voor de kinderboerderij en de betrokkenen.” Hij vraagt het college hoe ze ervoor gaat zorgen dat het ‘nu klaar is met de onrust’. Openheid van zaken kan hierbij helpen, aldus Van den Berg. ,,Wij willen het integrale advies zien. Transparantie en openheid zijn nodig voor route naar toekomst. Deelt u dat met raad en samenleving?”

Van den Berg vraagt zich verder af: ,,Welke deskundigen zijn geraadpleegd en hoe verhouden de adviezen van de gemeente zich tot de verklaring van de betrokken dierenarts, die zich niet herkent in de conclusie over dierenwelzijn, verzorging en vaccinaties?” Ook vraagt hij zich af of er ook financiële redenen zijn om het aantal dieren op de kinderboerderij in te krimpen. Als laatste wil hij weten wat precies de plannen van de gemeente zijn met de kinderboerderij. Ook daarover wil hij meer openheid. ,,Wat is er allemaal nog nodig voor heropening? En wat is de verwachte termijn, aangenomen dat dit weer kan binnen coronaregels?”

De vragen worden waarschijnlijk dinsdagavond tijdens de raadsvergadering beantwoord. 

advertentie
advertentie