De dieren genieten van de sneeuw
De dieren genieten van de sneeuw Buitenwereld
ingezonden

Medewerkers Buitenwereld reageren op de ontwikkelingen

12 februari 2021 om 22:00 Dieren

Wij zijn al jaren medewerker bij de Kinderboerderij en de speeltuin in Houten, de Buitenwereld dus. Naar wij begrepen hebben, wil de gemeente van ons af, er moet iets nieuws gebeuren. Eerst tijdelijk beheer en dan een nieuwe exploitant. Wij hebben geen idee waarom wij als medewerkers, als hart van de organisatie, straks op straat komen te staan.

Wat een deceptie als je jarenlang hebt geknokt om Buitenwereld op dit niveau te krijgen en dat je zo gemakkelijk aan de kant geschoven kan worden. Er is altijd namens of over ons gesproken maar nooit met ons. Bij de gemeente mochten wij geen gesprekspartner zijn terwijl het wel juist om onze baan/levenswerk gaat.

Het is niet alleen de verzorging van de dieren maar ook het voldoen van wet en regelgeving, de maatschappelijke functie, samenwerking met veel verschillende organisaties en onze educatieve functie maakt onze baan een stuk breder dan simpel dierverzorging. We hebben geen 9 tot 5 baan, we zijn dag en nacht en in het weekend altijd beschikbaar voor onze vrijwilligers en dieren.

Ondanks de bestuurlijke strubbelingen en beperkte budgetten is het ons gelukt om de continuïteit te garanderen. Zodat iedereen, klein en groot, kan genieten van de dieren en lekker kan blijven spelen.

Wij schrokken nogal dat wij uit de krant moeten lezen dat er een tijdelijke beheerder komt die voor ONZE dieren gaat zorgen. Zijn ONZE dieren dan nog steeds in vakkundige en liefdevolle handen? Wij vinden deze onbekende toekomst heel moeilijk, we krijgen erg veel vragen van stagiaires van vakopleidingen, scholen met leskisten bij ons, al onze jeugdvrijwilligers, kinderfeestjes en schoolreisjes of ze nog bij ons kunnen komen.

Op de werkvloer is buitenwereld altijd een succes geweest en dat is te merken in de vele complimenten die we krijgen over onder andere het mooie terrein en de leuke dieren. De relatie met het huidige bestuur is goed, we trekken samen op in het belang van ons zelf, de vrijwilligers en de dieren en vooral de bezoekers

Met vriendelijke groetjes,

De betaalde medewerkers van Stichting Buitenwereld 

Ondertussen hebben de dieren gewoon pret in de sneeuw, zie de foto’s

De dieren genieten van de sneeuw
De dieren genieten van de sneeuw
De dieren genieten van de sneeuw
advertentie
advertentie