De overkapping van de horeca bij de Speelboerderij
De overkapping van de horeca bij de Speelboerderij ZOMO

Op de Speelboerderij Houten

26 maart 2023 om 08:34 Activiteiten

HOUTEN Er gebeurt van alles op de Speelboerderij in Houten. Vanaf nu lees je elke maand een bericht van de Speelboerderij op HoutensNieuws.nl en in ‘t Groentje. Vandaag de eerste aflevering. 

,,We zijn ontzettend blij dat we de mogelijkheid krijgen om je iedere maand te informeren over het reilen en zeilen op de boerderij. Hier laten we je weten hoe het met de verschillende boerderijdieren gaat, maar ook wat onze medewerkers op de zorgboerderij allemaal bezig houdt.

SCHAPEN

Laten we maar meteen van wal steken: we zijn druk bezig met nieuwe schaapjes voor in onze schapenweide. Rond april zullen we 1 of 2 nieuwe schaapjes bij onze familie verwelkomen!

KIPPENHOK

Afgelopen winter hebben onze vrijwilligers hard aan het kippenhok gewerkt om deze op te knappen. Studenten van Yuverta zijn als schoolopdracht bezig om te kijken hoe we het kippenhok zo kunnen inrichten dat de kippen zich het meeste thuis voelen. Ondertussen zijn wij bezig met nieuwe kipjes te zoeken voor in het hok. Het duurt niet lang meer tot ons kippenhok eindelijk weer bewoond is!

EZELS

En heb je wel eens een ezel in een speeltuin zien spelen? Onze ezels Joris en Rafi kunnen heel goed hekken openmaken! Zo stonden ze vorige week opeens in de speeltuin. Onze medewerkers letten ontzettend goed op dat we het hek op slot doen, maar soms maken we wel eens foutje, oeps!

MOESTUIN

Afgelopen winter zijn onze medewerkers ook druk bezig geweest met bomen snoeien. We hebben met z’n allen keihard gewerkt om de speeltuin weer helemaal netjes te maken. Met de gesnoeide takken hebben de medewerkers en vrijwilligers een hek gemaakt om onze nieuwe moestuin.

Ondertussen is de overkapping bij de horeca ook klaar, dus nu kan iedereen binnen zitten als het regent! Ook wij kunnen zo lekker droog pauze houden.”

Je bent welkom op de Speelboerderij aan de Keercamp in Houten, iedere dag van 9.30 - 16.30. Toegang gratis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie