Wethouder Jan Overweg draagt de sleutel van Speelboerderij Houten over aan ZOMO directeur Merijn Vos.
Wethouder Jan Overweg draagt de sleutel van Speelboerderij Houten over aan ZOMO directeur Merijn Vos. Annette Stolk

ZOMO Dagbesteding is nieuwe exploitant Speelboerderij Houten

9 maart 2022 om 14:15 Maatschappelijk

HOUTEN ZOMO Dagbesteding wordt de nieuwe exploitant van Speelboerderij Houten. Vanaf 1 mei 2022 neemt deze organisatie het beheer van de speeltuin en de kinderboerderij aan Keercamp 17 over onder de naam ZOMO Speelboerderij Houten.

Annette Stolk – de Vries

Bijna anderhalf jaar na het faillissement heeft de kinderboerderij en speeltuin dan eindelijk een nieuwe exploitant. In oktober vorig jaar startte deze zoektocht van de gemeente. Een programma van eisen werd onder vijftien potentiele kandidaten uitgezet, maar wethouder Jan Overweg liet in december nog weten dat geen van allen een aanbieding op de uitvraag had gedaan. De zoektocht werd daarom door de wethouder voortgezet. De gemeente zocht een professionele organisatie met ervaring met maatschappelijke dienstverlening, met het samenwerken met vrijwilligers en met het verzorgen van dieren. Met ZOMO Dagbesteding denkt zij deze nu gevonden te hebben.

RUIMERE OPENINGSTIJDEN De gemeente nam een jaar geleden de kinderboerderij en speeltuin tijdelijk over van de vorige exploitant. Met kinderen, vrijwilligers en omwonenden werd gesproken over de wensen voor de toekomst van Speelboerderij Houten. Ook werd naar de mening van inwoners gevraagd via een burgerpanelonderzoek en het online platform ‘houtenpraatmee.nl’. De zoektocht naar een nieuwe exploitant leidde uiteindelijk naar ZOMO Dagbesteding. Overweg: ,,De vrijwilligers en ‘de buren’ van de kinderboerderij, de omwonenden, Scouting Schonauwen en Stichting Fladderen Houten, zijn enthousiast. Het is fantastisch dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier een fijne plek krijgen om te werken en van alles te doen. De openingstijden van Speelboerderij Houten worden ruimer. Van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 16.30 uur. Ook in het weekend zal de speelboerderij met behulp van vrijwilligers te bezoeken zijn. Bovendien is de toegang gratis.”

DAGBESTEDING ZOMO dagbesteding verzorgt dagbesteding voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. Het heeft vestigingen in Utrecht, IJsselstein, Harmelen en Vleuten. ZOMO directeur Merijn Vos is in zijn nopjes met de mogelijkheden die Speelboerderij Houten biedt. ,,Het past helemaal in onze visie en geeft nieuwe mogelijkheden voor dagbesteding in Houten. We kijken ernaar uit nieuwe cliënten te verwelkomen. Het is de bedoeling hier in twee groepen van ieder acht personen aan de slag te gaan. Iedere groep heeft één vaste begeleider.” In de toekomst wil Vos op de speelboerderij ook de mogelijkheid bieden voor het drinken van een kop koffie of thee met iets lekkers erbij. ,,Het creëren van de verbinding tussen onze doelgroep, vrijwilligers, omwonenden en andere inwoners op deze leuke ontmoetingsplek, past perfect binnen de visie van ZOMO.”

advertentie
advertentie