Pop-upontmoetingsplek De Spot opent op 16 maart
Pop-upontmoetingsplek De Spot opent op 16 maart Altera

Nieuwe initiatieven op Het Rond in Houten: opening pop-up ontmoetingsplek De Spot

2 maart 2023 om 10:26 Maatschappelijk

HOUTEN In winkelcentrum Het Rond wordt 16 maart a.s. pop-upontmoetingsplek De Spot officieel geopend door wethouder Rosa Molenaar en directeur Erwin Wessels van Altera. In de Spot kunnen bewoners, ondernemers en bezoekers elkaar ontmoeten en gratis meedoen aan activiteiten. 

Zo is er een kidsclub, zijn er werk- en overlegplekken, voldoende zitplekken en is er een pooltafel. De Spot is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Altera, De Lichtboog en belangenvereniging Het Rond. De Spot is gelegen op de hoek van De Raat /het Wed en is een van de initiatieven om het noordelijke gedeelte van Het Rond levendig te houden door tijdelijke creatieve of maatschappelijke invullingen. 

Een ander goed voorbeeld van dergelijke invulling is vintagewinkel Lefft aan Het Wed.

AANTREKKELIJK

Altera werkt al enige tijd actief aan verbetering van Het Rond. Het streven is een aantrekkelijk centrum voor iedereen, op zowel de lange als korte termijn. Nog in het voorjaar wil Altera starten met ateliersessies in De Spot, waarin samen met de ondernemers wordt nagedacht over een compacter en aantrekkelijker winkelcentrum. Ellen Siebring, marketingmanager Altera: ,,Iedereen is welkom in De Spot! We hebben bewust gekozen voor een urban uitstraling met diverse hoekjes, zit- en speelplekken zodat we een brede doelgroep aantrekken en we flexibel zijn qua functies. We zijn heel benieuwd door wie en in welke mate er gebruik gemaakt gaat worden van De Spot. Afhankelijk van het gebruik, zullen we programmering en openingstijden aanpassen. Via de social media kanalen van Het Rond houden we iedereen op de hoogte.”

AGENDA 

De Spot Doordeweeks is het mogelijk om op dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 15.00 uur te komen werken, overleggen of te studeren. Elke eerste woensdagmiddag van de maand is er een leuke knutselactiviteit voor de jongste bezoekers van Het Rond. Vanaf vrijdagavond en in het weekend zal “PROEF! de huiskamer van Houten” gasten verwelkomen met als voornaamste doel: verbinden. 

PROEF!

PROEF! is begonnen als sociale pop-up store, een initiatief van Richard Roest en Bram de Korte van NGK De Lichtboog in Houten. Gestart eind 2021 aan het Onderdoor (het oude ING kantoor) om mensen te verbinden, de sociale cohesie te vergroten en om goedheid, liefde en aandacht te delen. Ontmoeten, delen en verbinden is het devies van de mensen achter PROEF!. Richard Roest: ,,Wij zijn blij met onze doorstart en nieuwe plek in De Spot. Wij zijn er op vrijdagavond voor jongeren, op zaterdag is er inloop voor iedereen met verschillende activiteiten en op zondag zijn we er met de Messy Church, waar iedereen van harte welkom is.“

advertentie
advertentie