Afbeelding
't Groentje
oud nieuws

Opblaashal tennisvereniging De Doordraaiers

29 oktober 2022 om 12:51 Historie

HOUTEN Het was een goede investering, zou je kunnen zeggen. In 1997 werd voor de eerste keer de opblaastennishal opgezet bij De Doordraaiers bij de Poort van Wulven, net buiten de Rondweg ter hoogte van De Borchen en de Campen. Het staat te lezen in een bericht in ‘t Groentje van 29 oktober 1997. 

De hal wordt geplaatst om ook ‘s winters te kunnen tennissen. De tennisclub had een gemeentegarantie voor de aanschaf van de 300.000 gulden kostende hal gekregen. Met 12 vrijwilligers en medewerkers van het bedrijf dat de hal leverde, ging men aan de slag om de hal te plaatsen. De luchtdruk in de opblaashal is iets hoger dan buiten, dat zorgt ervoor dat de hal blijft staan. Hij staat verder vast met 6 meter lange pinnen en een draaischroef, zodat hij ook bij harde wind op zijn plaats blijft. 

Wat was er 25 jaar geleden in het nieuws in Houten? We bladeren terug door oude kranten op zoek naar datgene wat Houten in 1997 bezig hield. Oud nieuws dus: groot en klein nieuws, leuk en minder leuk nieuws.  

Bericht uit ‘t Groentje van 29 oktober 1997 - oorspronkelijke foto van Ageeth Vernooij.

advertentie
advertentie