Afbeelding
Annette Stolk

Zoektocht exploitant Speelboerderij Houten duurt voort

15 december 2021 om 13:30 Overig

door Annette Stolk – de Vries

HOUTEN In oktober startte de gemeente de zoektocht naar een nieuwe exploitant voor Speelboerderij Houten. De exploitatie van de kinderboerderij en speeltuin is momenteel in handen van de gemeente. Gegadigden om de exploitatie over te nemen hebben zicht echter nog niet gemeld.

Een programma van eisen waaraan de exploitant moet voldoen was door de gemeente opgesteld en onder ongeveer vijftien potentiele gegadigden uitgezet. Tot grote teleurstelling van wethouder Jan Overweg hebben geen van allen een aanbieding gedaan op de uitvraag. Overweg: ,,Een belronde leerde ons dat vele kandidaten momenteel geen geld hebben voor investeringen, de aangepaste openingstijden van de coronamaatregelen ze tegenhoudt of dat ze slechts een bepaald stukje van de exploitatie van de speelboerderij ter hand zouden willen nemen.”

HOOPVOL Toch blijft Overweg hoopvol dat er alsnog een exploitant gevonden wordt. ,,Twee kandidaten bleken in het gesprek tijdens de belronde wellicht toch nog geïnteresseerd. Met hen ga ik binnenkort om de tafel zitten. Ik heb goede hoop dat één van deze twee of een combinatie van beiden de exploitatie van Speelboerderij Houten toch ter hand gaan nemen.”

OPEN Overweg liet weten dat de gemeente geen concessies gaat doen op het eerder vastgestelde pakket van eisen. ,,Hierover hebben we een goed inspraakproces gehad en daar houden we dus aan vast.” De wethouder had ook positief nieuws. ,,De kinderboerderij blijft in tegenstelling tot eerdere jaren ook in de winterperiode zoveel mogelijk open. We zien dat het momenteel veel bezocht wordt en dat willen we ook de komende maanden faciliteren.” Over de toekomst van de kinderboerderij is Overweg ook positief: ,,De kinderboerderij blijft open.”

advertentie
advertentie