Els en Fabian hebben zin in het jubileumjaar
Els en Fabian hebben zin in het jubileumjaar Ross van Ravenswaay

Zwembad De Wetering viert feest

21 januari 2023 om 09:21 Zwemmen Tips van de redactie

HOUTEN Voor zwembad De Wetering is 2023 een feestjaar. Het zwembad viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. De inwoners van Houten kunnen gedurende het jaar veel leuke activiteiten verwachten. Zo wordt er toch wat kleur gegeven aan het jubileumjaar na de moeilijke jaren met corona en nu met de hoge energiekosten.

Ross van Ravenswaay

De Wetering werd in 2001 op een speciale manier geopend door wethouder Richard Makkinga. De wethouder werd in een 40 jaar oud Russisch Duikpak gehesen, voorzien van een koperen duikhelm werd hij langzaam in het zwembad te water gelaten. Een spectaculaire start van een begrip in de gemeente Houten.ZWEMVIERDAAGSE

Na het sluiten van openluchtzwembad ‘De Trip’ in 1997 en ‘De Spil’ kreeg de gemeente Houten in 2001 een nieuw en groter zwembad, passend bij de groei van de gemeente. Els Peperkamp heeft de afgelopen 25 jaar in verschillende functies, van receptioniste tot hoofd administratie, gewerkt bij De Wetering. ,,Dat ik hier al 25 jaar werk, zegt iets over de sfeer in dit bedrijf. Het contact met de mensen en collega’s vind ik erg bijzonder. Voor mij waren de activiteiten zoals de zwemvierdaagse, het Thai Box gala en de komst van Ernst & Bobbie in de sporthal toch wel de hoogtepunten.”

FEEST

Optisport exploiteert 250 vestigingen en circa 80 zwembaden in Nederland en België en is vanaf het begin de exploitant van het Houtense complex. Fabian Pasman is momenteel de locatiemanager en hij stuurt een team van 30 mensen aan, die samen De Wetering draaiende houden. ,,We gaan gedurende het jaar leuke activiteiten voor de inwoners van Houten organiseren. Elke 25ste van de maand gaan we een gast in het zonnetje zetten. Daarnaast organiseren wij voor de zwemmers met een strippenkaart een loterij met leuke prijzen. In de zomervakantie zal er een groot feest worden georganiseerd bij het buitenbad.”


Glijbaan gekocht met geld van De Spil - Ross van Ravenswaay

TERUGKOMEN

De Wetering trekt jaarlijks circa 500.000 bezoekers en heeft een echte regionale functie. Daarnaast zwemmen er per jaar zo’n 700 kinderen af voor hun zwemdiploma. Wie is er niet groot geworden met De Wetering? De afgelopen 25 jaar hebben meer dan 17.000 Houtense kinderen hun zwemdiploma in De Wetering behaald. Voor Els is het afzwemmen dan ook een van de leuke kanten van het werk. ,,Het leuke is dat kinderen die vroeger hier zelf hun zwemdiploma hebben behaald, weer voor zwemles met hun eigen kinderen terugkomen.’’

HEATPIPES 

De sporthal en het buitenbad zijn er later bij gekomen net als de binnen glijbaan en de nieuwe sauna. Fabian Pasman is erg te spreken over de samenwerking met de gemeente en de verduurzaming van het gebouw. ,,In 2018 is er een grote verbouwing geweest. Het hele dak ligt vol met zonnepanelen en we hebben ook heatpipes op het buitenbad aangesloten die voor de verwarming zorgen. Dit is echter niet genoeg maar zorgt ervoor dat we de energiekosten redelijk kunnen beheersen.” Voor de toekomst zijn er nog geen nieuwe plannen voor investeringen. ,,We gaan eerst het jubileumjaar met de inwoners van Houten vieren.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie