Afbeelding
Rina Knopper
met video

Hervatting zwemles de Wetering Houten: ‘We zijn superblij!’

16 maart 2021 om 17:26 Recreatie

HOUTEN ‘Welkom terug! Het bad was zo leeg zonder jou, wij zijn blij dat je er weer bent.’ Zo staat te lezen op de Facebookpagina van zwembad de Wetering. Deze hervat vandaag de zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar. ,,We zijn superblij.” 

door Rina Knopper

Maar bij aankomst is pas écht te zien hoe blij iedereen is om weer te beginnen. Het zwembad is versierd met vlaggetjes, er is een heuse rode loper waar Zed de haai alle kinderen blij ontvangt. Nadat iedereen zich met gepaste afstand heeft gemeld bij de balie mogen mama of papa toch nog even mét mondkapje mee naar de kleedkamer. De kindjes, allemaal nog in het 1e badje, staan zenuwachtig te wiebelen voordat ze naar binnen gaan.

Juf Marina geeft de aftrap van deze eerste les en ze begint gewoon ontspannen, weer even wennen aan het badje, het water en elkaar. Sommigen durven alweer met hun hoofd onder water! Zodra iedereen een baantje heeft afgelegd is het ijs gebroken en zie je hoe de kinderen van het water en de oefeningen genieten. De enkelingen die nog een beetje zenuwachtig waren zie je spelenderwijs hun vertrouwen terug krijgen.

Voorlopig is het zwembad alleen nog geopend voor zwemles voor kinderen tot en met 12 jaar voor diploma A, B en C

Voorlopig is het zwembad alleen nog geopend voor zwemles voor kinderen tot en met 12 jaar voor diploma A, B en C. Alle zwemlesouders zijn persoonlijk geïnformeerd over de start en de maatregelen. De heropening geldt niet voor banenzwemmen, zwemmen voor de lol zoals vrij zwemmen en de Aqua Groepslessen mogen voorlopig nog niet starten.

Mondkapjes zijn, behalve in het water, in het hele zwembad verplicht. De douches blijven dicht en het is niet toegestaan om in de hal te wachten. De kleedkamers zijn wel open.

Zwemmeester Brian vertelt ,, Om de band met de kinderen te houden hebben wij in de tussentijd spelmiddagen op woensdag georganiseerd. ‘In het buitenzwembad gebied’ konden kinderen buikschuiven, zaklopen en een stormbaan afleggen. En om zelf ook nuttig bezig te zijn tijdens de Lock down heb ik mij aangemeld voor de noodopvang van basisschool de Aventurijn. Dit was na een vraag op social media van Zwembad de Wetering van Optisport of er organisaties waren waar haar medewerkers misschien een helpende hand zouden kunnen bieden. Een aantal zweminstructeurs is toen ingezet bij de noodopvang van basisschool de Aventurijn in Houten.

De zwembaden zijn sinds 16 december gesloten en landelijk hebben 300.000 kinderen hebben een lesachterstand opgelopen. Daarom biedt de Wetering de mogelijkheid aan om extra zwemlessen te volgen zodat deze achterstand kan worden ingehaald. Ouders zijn vrij om hun kind hieraan te laten deelnemen of niet. Momenteel lessen er 1100 kinderen in de Wetering. Jaarlijks worden er landelijk 250.000 zwemdiploma’s uitgereikt.


Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie