Afbeelding
Optisport Zwembad de Wetering

Optisport zwembad De Wetering in Houten weer open

Recreatie

HOUTEN De brandweer heeft dinsdag 23 juni het buitenbad van Optisport zwembad De Wetering gevuld.

Door een mooie samenwerking met brandweer en zwembad is er een win- win situatie gecreëerd. De oefening van de brandweer op het buitenterrein heeft het team van De Wetering aangepakt om het recreatiebassin van het buitenbad wat sneller te kunnen vullen. De weersvoorspellingen zijn goed dus het buitenbad moet weer open, was het gevoel van alle medewerkers. 

Dat laatste was door corona niet vanzelfsprekend. Er zijn looproutes aangegeven, gasten moeten reserveren en de leeftijdscategorieën moeten duidelijk gescheiden blijven. Wanneer? Welke blokken voor wie? Bovendien moet de 1,5 meter gehandhaafd blijven.

Om tot een goed plan te komen, heeft het management met de gemeente Houten diverse overlegmomenten gehad en is er woensdag 24 juni (door de raad) een akkoord gekomen op het plan “verantwoord zwemmen”, waardoor het buitenbad kan worden geopend.

Het zwembad is direct in actie gekomen. De brandweer is gevraagd om te helpen en omdat De Wetering niet zomaar extra water mag gebruiken is Vitens gebeld met het verzoek tot extra waterverbruik.

Dat had wel wat uitleg en duidelijke afstemming nodig, maar het is gelukt, zelfs met een compliment vanuit Vitens. 

Naast het goede nieuws is ook de gemeente Houten blij met de opening van het buitenbad. Aangezien corona nog zeker niet verdwenen is, is het goed dat er een spreiding zal zijn van bezoekers. Jongeren trekken veelal naar de Honswijkerplas en de mogelijkheid om ook in De Wetering te zwemmen maakt dat men meer keuze heeft.

PROEFMIDDAG De opening vindt officieel op woensdag 1 juli plaats, om 14.30 uur. Maar De Wetering heeft voor zaterdag en zondag 27 en 28 juni een proefmiddag ingelast. Tussen 13.30- 16.30 uur is er recreatief zwemmen mogelijk voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, in bezit van een zwemdiploma (is verplicht). Ouders mogen niet meezwemmen maar zijn uiteraard welkom om in de horeca plaats te nemen of op het buitenterrein. Kosten bedragen 5,00 en ouder gratis (alleen dit weekend).

Gezien de ingezette versoepelingen vanaf 1 juli zal zwembad De Wetering het openstellingsrooster weer onder de loep nemen en de uitkomst duidelijk communiceren via de website en Facebook.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie