René Morren presenteert de enige echte Houtense puzzel: het Houtens café
René Morren presenteert de enige echte Houtense puzzel: het Houtens café Claudia Verbree

Winkelcentrum Castellum viert 10-jarig bestaan met onder andere een unieke puzzel van Houten

5 oktober 2021 om 11:56 Zakelijk

HOUTEN Winkelcentrum Castellum in Houten-Zuid bestaat 10 jaar. De Readshop, inmiddels ook Funshop, opende als eerste winkel haar deuren. Trots op het jubileum presenteren ze de enige echte Houtense puzzel: Het Houtens café. Met een knipoog naar bekende plekken en gebeurtenissen uit de gemeente, zoals de Tour de Schalkwijk, het Oude Dorp, de gekleurde huizen aan de Rietplas, fort Honswijk en ’t Groentje.

door Claudia Verbree

,,Dankzij onze klanten is de puzzel tot stand gekomen”, vertelt René Morren. Hij is eigenaar van de Readshop/Funshop en voorzitter van de winkeliersvereniging Castellum. Wat zie je voor je als je denkt aan Houten? Uiteindelijk is de puzzel van 1.000 stukjes gebaseerd op alle inzendingen. ,,Puzzelen is weer in opmars en deze puzzel is een bijzondere om te maken voor alle Houtenaren.” 

TOEKOMSTVISIE René heeft de afgelopen jaren veel zien veranderen in het winkelcentrum. ,,De komst van a.s.r. real estate als nieuwe eigenaar van het winkelcentrum heeft goed uitgepakt. De betrokkenheid is groot en er is een duidelijke visie over de toekomst.”

De metamorfose van het plein Fossa Italica heeft bijgedragen aan de ontspannen sfeer in het winkelcentrum. Winkeliers, omwonenden, gemeente Houten en de nieuwe eigenaar hebben zich sterk gemaakt om het plein te vergroenen. De Jeu-de-boules baan brengt activiteit en door de nieuwe inrichting is er stukken minder overlast van (geparkeerde) auto’s.

FIETSEN Een verbeterpunt volgens de winkeliers is de fietsenstalling. René: ,,Houten is een fietsstad en veel mensen doen een boodschap op de fiets. Bijna niemand zet z’n fiets in het daarvoor bedoelde transferium. Dat snap ik ook, want het kost meer tijd. Gevolg is wel dat het soms vol staat met fietsen. Dat zou beter kunnen.”

PROEF CASTELLUM ,,Castellum heeft een actieve winkeliersvereniging”, vertelt René. Regelmatig organiseren zij leuke acties en evenementen. Op zaterdag 25 september vierden de winkeliers het 10-jarig bestaan samen met bezoekers tijdens Proef Castellum. Je kon genieten van gerechten van lokale winkeliers. Er was live muziek en activiteiten voor kinderen. Als kers op de taart werd er ter ere van het jubileum een cadeaucheque ter waarde van €100,- uitgereikt, te besteden in het winkelcentrum.

Puzzel van het Houtens Café
Puzzel van het Houtens Café
advertentie
advertentie