SV Houten 1 Kampioen 3e klasse D
SV Houten 1 Kampioen 3e klasse D Fabienne de Ligt

SV Houten 1 Kampioen

8 juni 2023 om 09:48 Voetbal

HOUTEN Het eerste elftal van SV Houten is eind mei kampioen geworden van de 3e klasse D. In de kampioenswedstrijd op sportpark Oud Wulven werd, in de aanwezigheid van veel supporters, met 5-0 gewonnen van het Utrechtse Elinkwijk.

door Ross van Ravenswaay

Met twee punten voorsprong op de nummer twee SV Nieuw Utrecht kon SV Houten het kampioenschap bijna niet meer ontlopen. Er kwamen veel toeschouwers af op de kampioenswedstrijd. Met de steun van het aanwezige publiek kon het niet anders dan dat de kampioenschaal aan Houten zou worden uitgereikt. De technische staf had voor de laatste wedstrijd een nieuwe tactiek bedacht, door 3-5-2 te spelen, waarmee ze de zwakke plek van de tegenstander bloot konden leggen en zo redelijk eenvoudig een 5-0 overwinning binnenhaalde. Uiteindelijk behaalde SV Houten daarmee 53 punten in 24 wedstrijden, met een doelsaldo van +31 doelpunten.

AANVOERDER

Mike de Haas is aanvoerder en tevens spits van de Houtense kampioen. ,,Ik heb door blessures dit seizoen niet zoveel kunnen spelen. Dit kampioenschap is echt een prestatie van het hele team en zeker ook van de technische staf. De kwaliteiten van de trainer Kevin Reinhard en zijn assistent Jacques Schagen van Leeuwen zitten echt op het tactisch vlak. Daarnaast is de trainer ook verbindend. Het is toch moeilijk om zo’n grote groep van 25 spelers, waarvan niet iedereen kan spelen, toch tevreden en scherp te houden.” 

TRAINER 

De afgelopen vier seizoenen is Kevin Reinhard de trainer van het eerste team van SV Houten geweest. Vorig jaar was SV Houten ook al dicht bij promotie maar het ging in de laatste wedstrijd helaas niet goed. ,,Halverwege de competitie na de uitwedstrijd tegen Elinkwijk kwam het besef dat we wel eens kampioen konden gaan worden. Er kwam geloof bij de spelers en technische staf dat het ons dit seizoen wel eens zou kunnen gaan lukken.” 

TRAININGSKAMP 

Begin januari was de gehele selectie met de staf op trainingskamp in Torremolinos in Spanje. Naast twee wedstrijden en trainingen was ook tijd om aan de teamspirit te werken. ,,Wij hebben echt een hechte ploeg en spelen aanvallend voetbal met veel jonge spelers. Wij zijn dit seizoen bijna altijd de beter voetballende ploeg geweest. De weerbaarheid van ons team is echt groot, ook tijdens de wedstrijd als we bijvoorbeeld achterstaan. We blijven geloven in een overwinning.”

2e KLASSE

Volgend seizoen zal de weerstand en de kwaliteit van de tegenstanders wel groter zijn. ,,Ik maak me over het volgend seizoen echt geen zorgen. Wij hebben heel veel talent in de jeugd van SV Houten. Dit seizoen zijn er ook weer wat talenten uit de jeugd doorgebroken.’’ Volgend seizoen zal SV Houten het echter zonder Kevin Reinhard moeten doen want hij gaat volgend seizoen aan de slag bij SV Parkhout uit Nieuwegein. Parkhout speelt ook in de 2e klasse en is waarschijnlijk één van de tegenstanders van SV Houten. 

FEEST

Na afloop van de kampioenswedstrijd werd de kampioensschaal uitgereikt en kregen de spelers en de technische staf nog een medaille. Daarna werd er nog een feest gevierd op Sportpark Oud Wulven. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie